Sirius tränare Kim Bergstrand, till höger, är besviken på spelaren som åkt fast i en dopningskontroll. Foto:

Bergstand: "Tar energi ur klubben"

Fotboll

Dopningsbeskedet mot en av Sirius spelare är inte bara en känslomässig chock.

Det ger klubben praktiska problem också, konstaterar tränaren Kim Bergstrand.

— Det är klart att det är ett stort hål att bli av med en av sina mest bärande spelare, säger han.

Sirius drabbades tungt av skador under andra halvan av förra säsongen och problemen har fortsatt även i år, vilket har gjort att såväl tränare som spelare är vana vid en hel del pusslande för att täcka luckor.

Ett arbete som blir än tyngre nu när en av nyckelspelarna i laget har stängts av misstänkt för dopning genom kokain.

— Det var inte det roligaste beskedet man kan ge sina spelare men gruppen är jättestark och visade i matchen (mot Häcken) där det försvann tre spelare på uppvärmningen och även gick av folk titt som tätt under matchen, att det är en jättestark grupp och den blir inte svagare så där är jag inte orolig, säger Kim Bergstrand.

"Jag är besviken"

TT: Hur tog de andra spelarna i laget beskedet?

— Alla spelare är jättebesvikna precis som jag är besviken. Å ena sidan är jag besviken på spelaren för att det han har ställt till med drabbar oss alla andra jättehårt. Det tar extremt mycket energi ur klubben, ur mig och de andra ledarna och ur spelarna. Så där är det fantastiskt jobbigt.
— Sedan finns det en mänsklig sida av det hela. Det är väldigt tragiskt för spelaren personligen som också svider. Det är en människa som jag har jobbat väldigt nära, känner väl och det gör ont i hjärtat att hans liv kommer att förändras på ett väldigt stort sätt.

Letar ersättare

Arbetet med att hitta en ersättare kommer inledas snarast, men försvåras av regelverket då det till exempel inte är tillåtet att ta in spelare på lån efter överenskommelse med andra klubbar.

— De enda spelare som vi kan ta in är spelare som är utan kontrakt och som har blivit över innan transferfönstret stängde. Vi har inte hunnit särskilt långt i den processen ännu, säger Bergstrand.