Fyra personer har dödats vid ett nytt tillslag av Boko Haram.

Boko Haram dödade fyra i flyktingläger

Nigeria

Fyra personer har dödats av Boko Haram i Nigeria när terrorgruppen angrep ett flyktingläger.

I lägret bor personer som tvingats lämna sina hem på grund av gruppens våldsamma uppror i landets nordöstra delar.

Beväpnade män gick in i lägret till fots och med cyklar, och öppnade eld. Händelsen inträffade i staden Banki nära gränsen mot Kamerun.

— Boko Haram-terrorister gick in i lägret i Banki i går kväll och dödade fyra personer, skadade fyra andra och tog med sig saker, säger en källa inom militären.

Soldater och poliser utanför lägret hörde skotten, och en timmeslång eldstrid följde. Enligt den anonyma källan dödades två av angriparna och resten lyckades fly.

Uppgifter gör gällande att terroristerna var ute efter mat. Det finns även uppgifter om att de använt stegar för att ta sig över ett dike som har grävts runt lägret av säkerhetsskäl.

— Det var därför säkerhetspersonal som höll vakt vid entrén var oförberedda, säger en källa.

I lägret i Banki, som ligger 13 mil från delstatens huvudort Maiduguri, finns 45 000 människor som är på flykt. Lägret har angripits av Boko Haram vid flera tillfällen.

Minst 20 000 människor har dödats sedan Boko Haram tog till vapen i Nigeria för nio år sedan. Organisationens syfte är att upprätta ett strikt religiöst islamiskt styre. Konflikten har sedan dess spridits till grannländerna Tchad, Niger och Kamerun.