"Ska man sluta så ska man sluta på topp, jag hade högsta poänget i dag", sade Claes Malmberg som fick lämna "Let's dance" trots att samtliga jurymedlemmar klassade hans dans som en sexa på en tiosiffrig skala. Arkivbild. Foto:

Claes Malmberg fick lämna "Let's dance"

Tv

Claes Malmberg dansade hem sina bästa poäng för säsongen – ändå räckte det inte. Han och danspartnern Malin Watson blev det tredje paret som tvingades lämna TV4:s "Let's dance".

Veckans "Let's dance" gick i kärlekens tecken. Gunde Svahn brast ut i gråt när han dedicerade sitt nummer till sin fru Marie och Jon Henrik Fjällgren hälsade till sin flickvän Maret Nystad när han belönades med säsongens första tiopoängare från juryn.

— Ja, och jag känner så att Maret är värd varenda 10 som vi får, sade Fjällgren när poängen hade presenterats.

Claes Malmberg tog tillfället i akt att riktade en känga mot Migrationsverket när han berättade att han tvingas till att leva i distansförhållande med sin Brasilianska flickvän Janiana.

— Kärleken är uppenbarligen så stark att vi har klarat av det i tre år, men så hoppas jag på sikt att vi ska kunna vara tillsammans så långa perioder som vi vill men just nu är det Migrationsverket som styr och det är lite provocerande, sade han i programmet.

När juryns och tittarnas sammanlagda poäng sedan skulle räknas var det just Malmberg och Therese Alshammar som hamnade i botten och till sist var det han som fick lämna.

— Det är en tävling och det går till på det här sättet. Nu var det min tur att åka ut, sade Malmberg efter beskedet.

Han konstaterade att han slutar på topp, i och med att han fick sina högsta jurypoäng (18) någonsin för kvällens argentinska tango. Han beskriver "Let's dance" som en sport och hyllade sin danspartner Maria Watson som en stjärna:

— Det här är som att ha fått spela fotboll med Zlatan Ibrahimovic.

Fakta: Tävlande i årets "Let's dance"

Kvar i tävlingen:

Viktor Frisk och Linn Hegdal Martina Haag och Tobias Bader Gustaf Hammarsten och Jasmine Takács Daniel Norberg och Maria Zimmerman Therese Alshammar och Calle Sterner Jon Henrik Fjällgren och Katja Luján Engelholm Margaux Dietz och Alexander Svanborg Gunde Svan och Jeanette Carlsson

Utslagna:

Britt Ekland och Aaron Brown Nikki Amini och Tobias Karlsson Claes Malmberg och Malin Watson