• Håkan Hellström avtäckte den egendesignade knutna pistolen under Bråvallafestivalen. Hellström är ny kulturambassadör för Non-Violence Project Sweden. Foto:
  • Håkan Hellström berättade under avtäckningen att han var stolt över att få representera Non-Violence Project. Foto:
1/

Håkan Hellström: "Väldigt stolt"

Bråvalla

Under fredagen avtäckte Håkan Hellström sin egen tolkning av Carl Fredrik Reuterswärds revolver med en knut runt pipan i Bråvallas VIP-område.

— Det viktigaste är vad den representerar, säger Hellström.

Håkan Hellström, som även uppträder på festivalen, berättade om sin version av Reuterswärds revolver under avtäckningen.

— Ja, den är alltså "pimpad", som ni ser. Det kanske är fel uttryck i sammanhanget, men den är lite målad i färgglada färger och ser väldigt tjusig ut. Men det viktigaste är ju inte hur den ser ut, utan vad den representerar, säger Hellström.

Håkan Hellströms tolkning av skulpturen kallas "Peace N Luv" och kommer enligt ett pressmeddelande att kopieras i 499 handmålade exemplar som ska säljas, där intäkterna går till stiftelsen bakom Non-Violence Projects utbildningsverksamhet.

— Jag tycker den blev jättefin och jag är framför allt väldigt stolt över att få representera den här goda saken. Det är den stora grejen, att få dra ett litet strå till "Peace N Luv"-stacken, säger Hellström.

Mest delat denna vecka