• Tesla Model X är just nu fjärde mest sålda bil alla kategorier i Norge, och därmed även en av de starkaste i lyxsegmentet. Foto:
  • Jaguars nya elmodell I-pace väntas sälja mycket bra i Norge. Foto:
1/

Högsta fart för lyxbilar i Norge

Bilar

Elbilar från Tesla och laddhybrider från Volvo med flera bidrar till att marknaden för det som klassas som lyxbilar exploderar i Norge, skriver Finansavisen.

Så sent som 2015 såldes färre än 2 000 sådana bilar, skriver tidningen, medan antalet i år redan har korsat 10 000-strecket.

Bland dessa finns en del av Teslas modeller, liksom mer påkostade versioner av hybrider från Volvo och tyska märken som Audi och Mercedes-Benz.

Supermiljöbilarna är den klart starkast växande delen av lyxbilsmarknaden, enligt Finansavisen. Därför väntas också den väldigt starka tillväxten fortsätta. Det närmaste året förväntas nya modeller som Jaguar I-Pace, Audi E-tron Quattro, Porsche Taycan och Mercedes-Benz EQC börja säljas i detta segment.

Tidningen drar gränsen för lyx vid ungefär en miljon kronor. Det innebär att en del exemplar av samma modell kan hamna ovanför respektive under strecket.