Kristine Minde gjorde Linköpings 1–0-mål på Cypern. Arkivbild. Foto:

Linköping vann med 1–0 på Cypern

Fotboll

Det var ingen imponerande insats.

Men tack vare Kristine Mindes segermål mot cypriotiska Apollon tog Linköping ändå ett stort kliv mot avancemang i Champions League.

Linköping vann den första 16-delsfinalen i Limassol med 1–0. Men den damallsvenska tabellettan hade svårt att skapa chanser på den halvrisiga gräsmattan och målet dröjde till 58:e minuten.

Kristine Minde – som missade ett bra läge tidigare i matchen – kroppsfintade lite innan hon kyligt rundade målvakten och rullade bollen i mål. Frispelningen stod Marija Banusic för.

— Jag blev helt ensam med målvakten och tänkte att det var offside. Många ropade på offside, men domaren gjorde inget. Det första jag tänkte var att gå runt målvakten, sade Minde till Aftonbladet.

"Inte jättebra"

Cypriotiskorna bjöd på oväntat tufft motstånd och bara ett par minuter före LFC:s mål var det nära att Apollon tog ledningen. Målvakten Cajsa Andersson kom på mellanhand i en utrusning, men Rosella Ayanes avslut träffade stolpen.

— Det var en väldigt svår match. Vi fick kriga väldigt mycket och spelade inte så jättebra. Vi hade väldigt långa avstånd mellan lagdelarna och det blev väldigt svårt att hitta varandra offensivt. Vi tappade boll lite lätt, sade Minde till corren.se.

Det lär bli en annan matchbild hemma på konstgräset i Linköping nästa vecka och det ska till en rejäl skräll för att LFC inte ska avancera till åttondelsfinal.

De regerande Champions League-mästarna från Lyon är i praktiken redan klara för nästa omgång. Det blev 5–0 borta mot polska Konin, efter att Ada Hegerberg – som bojkottar det norska landslaget – stått för tre av målen.

Självmål av Sembrant

Landslagets mittback Linda Sembrant hade ingen rolig kväll hemma i Montpellier. Ryska Zvezda från Perm vann sensationellt med 1–0 efter att Sembrant noterats för ett självmål i 64:e minuten. Både Sembrant och Stina Blackstenius spelade hela matchen för Montpellier.

Tre svenskor var på planen när Chelsea slog Bayern München med 1–0, efter mål av Drew Spence. Chelseas Hedvig Lindahl och Magdalena Ericsson fick stanna på planen ända till slutsignalen, medan Fridolina Rolfö i Bayern byttes ut i mitten av andra halvlek.

Nilla Fischer och Wolfsburg vann med 3–0 borta mot Atlético Madrid, efter att ha gjort alla målen i andra halvlek. Förra LFC:aren Pernille Harder inledde målskyttet.

Rosengård, det andra svenska laget i CL, möter rumänska Cluj på torsdagen.

Mest delat denna vecka