En park i staden Salisbury finkammas av poliser som utreder förgiftningarna med nervgiftet Novitjok. Bild från torsdagen. Foto:

Nervgiftskadad får lämna sjukhus

Storbritannien

En 45-årig man som blev allvarligt sjuk när han kom i kontakt med nervgiftet Novitjok i sydvästra England har skrivits ut från sjukhus.

Charlie Rowley lades in på Salisburys distriktssjukhus efter förgiftningen i slutet av juni. Till att börja med var hans tillstånd kritiskt. Hans väninna Dawn Sturgess har avlidit, vilket lett till att det nu är en mordutredning som pågår.

Sergej Skripal, rysk före detta spion, och dennes dotter Julia var de två första som förgiftades, men överlevde.

Brittiska myndigheter har kommit fram till att giftet var av en typ som tillverkades i största hemlighet i Sovjetunionen och regeringen har krävt att Moskva förklarar hur det extremt farliga giftet kunnat hamna hos personer på brittisk mark.

Nyhetsbyrån Press Association (PA) rapporterade i torsdags att polisen tror sig ha identifierat personer som förde in giftet i landet. Personerna, som man hittat med hjälp av övervakningskameror, tros vara ryssar. Den brittiska antiterrorpolisen har dock inte velat kommentera uppgifterna.

I Salisbury pågår fortfarande finkamning av vissa områden där man befarar att det kan finnas mer av giftet.