Anna Nordqvist i Phoenix. Foto:

Nordqvist efter segern: "Väldigt speciellt"

Golf

Kampen om en Solheim Cup-plats fick Anna Nordqvist att ändra spelplanerna.

Det slutade med seger i USA-tourtävlingen "hemma" i Phoenix.

— Det känns väldigt, väldigt speciellt, säger golfstjärnan.

När 29-åringen fick höra att tävlingen i Australien inte skulle räknas för Solheim Cup valde hon för några veckor sedan att i stället spela i Phoenix.

Det visade sig vara ett bra beslut.

— Det har varit en otrolig vecka. Jag är glad att jag lade till tävlingen till spelschemat. Det var kanske meningen, säger hon på presskonferensen efter segern.

Nordqvist inledde tävlingen med två 67-ronder. I lördags spelade hon drömgolf och gick på rekordlåga 61 slag och gick upp i ledningen. Hon avslutade sedan med 68 slag och vann med två före sydkoreanskan Chun In-Gee, thailändskan Ariya Jutanugarn och amerikanskan Stacy Lewis.

— Min telefon höll på att brinna upp i går efter 61-ronden. Men jag försökte att hålla mig kall. Jag förstod att jag var tvungen att gå några slag under par i dag för att ha en chans. Jag är stolt över hur jag spelade och stolt över att jag höll mig till spelplanen.

Dröm att vinna hemma

Hon berättar att hon spelat med ett leende på läpparna hela veckan, och inte enbart för att spelet gått bra.

— Jag har träffat många kompisar från college, människor som betytt så mycket för mig och som hjälpte mig att rota mig i USA.

Nordqvist gick på college i Phoenix mellan 2006 och 2008.

— Jag har bott hos vänner den här veckan och har tagit in atmosfären av den här platsen som betyder så mycket för mig, säger hon.
— Det känns som en dröm att få vinna där det som känns som min hemmaplan.

Elva på rankningen

Segern var Nordqvists sjunde på LPGA-touren. Den första kom i majorn LPGA-mästerskapen 2009. I fjol var hon nära att vinna sin andra majortitel, i US Open, men förlorade då i särspel.

Segern innebar att Nordqvist klättrade upp två placeringar på världsrankningen, till elfte plats.

Nordqvist siktar på att få vara med i sitt femte raka Solheim Cup i augusti. Tävlingen är en kamp mellan Europa och USA.

Fakta: Anna Nordqvist

Född: 10 juni 1987 i Eskilstuna.

Klubb: Torshälla GK.

Bor: Orlando.

Nordqvist har sju segrar på LPGA-touren; två 2009 (inklusive LPGA-mästerskapen), två 2014, en 2015, en 2016 och en 2017.