En ung man har skjutits i båda benen i Uppsala. Arkivbild. Foto:

Man skjuten i benen – skott träffade bostäder

Brott

En ung man i 20-årsåldern sköts på måndagen i båda benen i Gottsunda i Uppsala. Skadorna ska inte vara livshotande och mannen har kunnat höras av polisen.

— Vi har pratat initialt med honom. Vi jobbar också på brottsplatsen med att hålla förhör med personer, göra teknisk undersökning och samla in information, säger Lisa Sannervik, presstalesperson på polisregion Mitt.

Polisen fick larmet vid 16.30-tiden och skott träffade även två lägenheter. Enligt polisen befann sig flera personer i den ena lägenheten.

Förundersökning har inletts gällande försök till mord, och dessutom försök till mord alternativt framkallande av fara för annan med anledning av skotten som träffat lägenheterna. Ingen person är gripen, enligt polisen.

Under söndagskvällen skadades en 17-årig pojke i ett bråk vid en skola i Uppsala så allvarligt att han avled. Enligt Lisa Sannervik är det inte känt om det finns en koppling till det dådet.

— Det är för tidigt för att ha någon uppfattning om det. Vi jobbar i bägge utredningarna och utreder händelserna var och en för sig. Vi tittar på våldsbrott från förra veckan och längre bak i tiden för att se om det finns några samband, säger hon.