Museispårvägen

Museispårvägen är en klassiker i Malmköping. Här finns över 40 gamla spårvagnar från olika städer i Sverige. Som besökare kan man testa på att åka i någon av de gamla vagnarna på banan som går till Hosjö och tillbaka. Här finns också Sveriges bussmuseum och en utställning över busstrafikens utveckling.

Fru Welinder

Artikelbild

Malma marken.

Under våren öppnade ett nytt kafé, Fru Welinder, i stadshuset i Malmköping. Ägaren Anette Welinder har tidigare drivit ett fik hemma i sitt hus i Flen. På Fru Welinder i stadshuset kommer hon att servera kaffe och hembakat. Inredningen i de nya lokalerna är hemtrevlig och påminner mer om ett vardagsrum än ett kafé.

Malma marken

Malmköpings IF har arrangerat Malma marken sedan 1976. Under den populära marknaden uppträder artister på scen och ett tivoli håller öppet under hela helgen. Fredagen den 28 juli till söndagen den 30 juli är de datum man ska komma ihåg om man vill besöka marknaden.

Sparreholms slott

Artikelbild

Fru Welinder.

Sparreholms slott ligger i en fin miljö precis vid vattnet. Här kan man bland annat boka in sig på en weekend på slottet. Här finns också tre museer, bilmuseet, tekniska museet och vagnsmuseet. Sparreholms slott har också ett hästcenter som bland annat arrangerar ridlektioner för de med eller utan egen häst.

Hembygdsgården i Malmköping

På hembygdsgården i Malmköping finns bland annat flera museer. På hembygdsgårdens fotomuseum finns runt 2000 fotografier från Malmköping, det finns också museum med vagnar, textil och mycket mer. Under sommaren firas midsommar på hembygdsgården, den 27 juli är det seniorpicknick och den 12 augusti har hembygdsgården öppet hus.