Johanna Möller och Mohammad Rajabi sa inte ett ord under torsdagens förhandlingar i Svea hovrätt.

Det var åklagarsidans dag och Jessica Wenna höll ett flera timmar långt slutanförande i målet där hon vill se både Möller och Rajabi dömda till samma straff som i tingsrätten.

– De ska dömas för mord och mordförsök, sa Jessica Wenna.

Mordet på exmaken 2015, där Möller dömdes för anstiftan till mord, är ett indiciemål där händelsekedjan och de olika bevisen stärker varandra, enligt Jessica Wenna. Hon ser det som klarlagt att Möller fick någon eller några att ha ihjäl exmaken.

Något som försvaret ställt sig frågande till.

– Det är fortfarande oklart hur exmaken dog, har Möllers advokat Amanda Hikes sagt upprepade gånger.

Gällande knivdådet i sommarstugan menade Wenna under sitt anförande att Möllers agerande, hennes lögner, de lappar och brev hon skrivit från häktet och hennes försök att få ett alibi för mordnatten skulle ha räckt för en fällande dom.

– Men det finns mer. Mohammads erkännande. Varför skulle Mohammad berätta det här om det inte stämde. Varför alla dessa lögner om hon var oskyldig, frågade Jessica Wenna retoriskt.

– Hon har hela tiden varit tydlig med att hon inte befann sig i sommarstugan under mordkvällen, har Amanda Hikes svarat på frågan om Möllers olika versioner om mordnatten.

Åklagarsidan har aldrig hävdat att Johanna Möller utfört knivdådet och drunkningsmordet, men att hon varit hjärnan bakom dem. Jessica Wenna tog upp tre punkter, varav en behöver vara uppfylld, för att någon ska kunna fällas för mord även om det inte var hen som utförde det.

1. Personen ska ha en central roll för brottets tillkomst.

2. Personen ska ha närvarat fysiskt på brottsplatsen.

3. Personen ska ha varit del av en gemensam brottsplan efter brottet.

– Johanna uppfyller alla tre. Johanna är avgörande för brottets tillkomst, säger Wenna.

Hon avslutade sitt anförande med straffskalan.

Brotten var planerade och utförda på närstående med en stor hänsynslöshet. Det var ett kraftigt våld och föräldrarna, som låg och sov i sina sängar, var i en synnerligen skyddslös ställning, hävdade Jessica Wenna.

Handlingarna är därmed, både Rajabis och Möllers, av försvårande omständighet enligt åklagarsidan som yrkar på livstids fängelse för Möller och 14 års fängelse och utvisning för Rajabi.

– Han är inte ett viljelöst offer utan har tagit beslutet att utföra det här, sa Jessica Wenna.

För Möllers del räcker det, enligt åklagaren, med att hon blir dömd för ett av morden för att hon ska få livstids fängelse.

– Hon var hjärnan bakom det här. Hon använder andra som verktyg. Det är hennes anhöriga som drabbats, sa Jessica Wenna.