– Det känns som om det håller på att lossna och att vi får lite större spelningar.

Gitarristen Robert Kolar ser fram emot en spännande och intensiv period för arenarockbandet Alicewell som bildades för nästan sex år sedan i Eskilstuna.

Det betyder inte att Alicewell stått och stampat. De senaste åren har det hänt en hel del. De har släppt ett album och ett par musikvideor, och haft en hit med låten "Lost you once" som spelats över en halv miljon gånger på Spotify.

[youtube id="-QWxX7ZGnXE"]

Alicewell har även hunnit turnera i England och Skottland, Holland och Danmark och gjort en hel del spelningar i Sverige och Norge.

– Senaste spelade vi med Danko Jones (utsåld konsert på Lokomotivet i Eskilstuna - red:s anmärkning).

På fredag den 3 augusti väntar en spelning på Westerqwarn i Kolbäck med band och artister som Dead By April, King the Kong och Nicke Borg och den 30 augusti spelar Alicewell på rockklubben PSB i Stockholm.

Mellan spelningarna arbetar bandet i studion med siktet på att komma ut med ett nytt album våren 2019.

– Det har tagit lång tid, vi har hållit på med det i 1,5 år, men vi vill ju att det ska bli så bra som möjligt.

Nu hoppas Alicewell att de ska bli sajnade av ett skivbolag som vill ge ut deras kommande album. För att ha ytterligare stärka sin konkurrenskraft har de spelat in en proffsig video.

De fyra medlemmarna i bandet är alla i 25-årsåldern och har spelat sedan tidiga tonår. På senare år har det blivit allt svårare att hitta reptider mellan jobb och andra åtaganden. Men killarna i Alicewell biter ihop och ställer väckarklockan eller håller sig vakna för att hinna med bandet.

– Vi repar ibland klockan sex på morgonen eller efter elva på kvällarna, berättar Robert Kolar.

Den som vill se Alicewell live i Eskilstuna får vänta några månader.

– Vi kommer att göra en releasespelning i samband med albumsläppet, men det får vi återkomma om, säger Robert Kolar.