Den 41-åriga Eskilstunakvinnan och hennes 18-årige pojkvän, som är misstänkta för mordet på kvinnans far och mordförsöket på kvinnans mor i Arboga i början på augusti, greps av polis på Arlanda vid 12.30-tiden den 16 augusti då de enligt uppgift var på väg till Thailand.
Tre dagar senare släpptes paret utan att något reseförbud hade utfärdats. Nu har 41-åringen tagit sig till kungadömet i Sydostasien. Enligt uppgift är hon där tillsammans med medlemmar i sin familj.
Vad Vestmanlands Läns Tidning erfar har 41-åringen bokat ett hus i en svenskby i Thailand fram till och med den 28 oktober.
Om polisen eller åklagarmyndigheten skulle vilja höra kvinnan är det dock fullt möjligt trots att hon befinner sig i fjärran land.
– Det går att få till, det har vi fått i flera fall. Nyligen kunde vi hålla ett förhör med en person i Thailand som var misstänkt för våldtäkt, säger Marie Lind Thomsen, vice chefsåklagare på internationella åklagarkammaren i Stockholm.
För att ett förhör ska kunna bli verklighet måste åklagarmyndigheten arbeta tillsammans med den thailändska polisen. Det är inte tillåtet att från svenskt håll ringa upp och hålla förhör direkt med en misstänkt person som befinner sig i Thailand utan att gå via landets myndigheter.
– Det är inte som att arbeta med Gävlepolisen, men de går att samarbeta med, säger Marie Lind Thomsen.
Att höra en misstänkt person, eller få denne utlämnad, är emellertid en invecklad process menar Gustaf Marteleur som är ämnessakkunnig på justitiedepartementet.
– Vi har utlämningsärenden med Thailand hela tiden och vanligtvis tar det lång tid. Det beror helt på, men i bästa fall tar det ett par månader, men i vissa fall har det tagit flera år, säger Gustaf Marteleur.
Om man från svenskt håll vill höra en person i Thailand måste en ansökan om rättslig hjälp skickas till myndigheterna i landet via den svenska ambassaden i Bangkok. För att en person ska kunna bli utlämnad krävs det att det finns en dom.
– Det är en omständlig process, det går inte fort. Det var en militärkupp i landet för några år sedan vilket kan komplicera det hela ytterligare, säger Gustaf Marteleur.