Det var några dagar strax efter julhelgen som dykare med tillhörande utrustning iakttogs under en av de broar som leder över Eskilstunaån.

– Jag kan bekräfta att det har skett nya dykningar i ärendet vid flera tillfällen, säger åklagare Jessica Wenna till Eskilstuna-Kuriren.

Kan du säga något om dykningarna har gett något resultat?

– Nej. Det kan jag inte uttala mig om, säger hon.

Västmanlands tingsrätt som har handlagt målet och de häktningsförhandlingar som hittills har hållits, har belagt alla som arbetar med mordutredningen yppandeförbud - vilket gör att ingen får uttala sig om detaljer under utredningens gång. Yppandeförbudet omfattar också åklagarna själva som alltså inte heller får svara på frågan om exakt vad man letar efter och varför man dyker på en viss plats.

– Jag kan bara bekräfta dykningarna under julen, konstaterar Jessica Wenna.

De personer som misstänks för mordet på en 68-årig man och mordförsöket på hans 63-åriga hustru - parets 41-åriga dotter från Eskilstuna och hennes 18-årige sambo - sitter fortfarande häktade misstänkta för mord och mordförsök. Åtalstiden har förlängts flera gånger, så skedde också före jul och den nya tidfristen som gäller nu är den 18 januari. Men att det skulle bli tid för åtal då håller Jessica Wenna för osannolikt. Hon berättar att förundersökningen är mycket omfattande och när man börjar närma sig slutfasen ska också de misstänktas försvarare ges tid att sätta sig in i utredningen och ha rätt att komma med synpunkter och förslag till kompletteringar om de anser att sådana behövs. Detta betyder att mycket tid återstår innan det kan bli aktuellt med åtal.

Kan du säga något om hur många sidor förundersökningen omfattar just nu?

– Nej jag vet inte det. Men det är ett mycket omfattande utredningsmaterial. Jag vet att det tidigare var 5 000 sidor, säger Jessica Wenna.

Kan du säga något om mordutredningen som gäller den 41-åriga kvinnans exmake, som drunknade under mystiska omständigheter på samma plats där mordet och mordförsöket mot föräldrarna ägde rum ett år senare. 41-åringen är ju misstänkt också för det mordet?

– Jag kan bara säga att utredningen pågår där också och att hon fortfarande är misstänkt, säger Jessica Wenna.

Däremot finns det inget behov av att begära 41-åringen häktad misstänkt för mordet på exmaken eftersom hon redan sitter häktad med restriktioner i den andra mordutredningen, konstaterar Jessica Wenna.

De här mordutredningarna drivs just nu som två separata fall, kommer de att slås ihop till en utredning?

– Det är alltid en åklagares ambition. Och vårt mål är att få klart båda utredningarna samtidigt, säger Jessica Wenna.