Kompromissar aldrig kvalitet

Entreprenören Marco Moretti sadlade om. Nu gör han italiensk mat med svenska råvaror.

Foto:

Nyheter2014-02-26 09:45

Bakgrund: När Milanobon Marco Morettis fru fick en förflyttning till Eskilstuna via sitt jobb sade Marco själv upp sig från sitt jobb som it-chef, flyttade med och sadlade om helt. Sedan ett drygt år är han pastaentreprenör på heltid. Till en början har ett ombyggt rum i lägenheten fungerat för livsmedelstillverkning, men Marco har stora planer för framtiden.
Filosofi: Att göra riktig italiensk pasta med svenska ingredienser. Närproducerat, handgjort och ekologiskt så långt det är möjligt.
Antalet produkter: Elva. ”Senast ville jag göra något speciellt med viltkött och vilda bär. Det blev ravioli med rökt vildsvin och blåbär i degen.”
Gör just nu: Söker efter en ny lokal för att kunna utveckla fler produkter.
Planer för framtiden: ”Jag jobbar vidare med marknadsföring. Ryktet sprider sig nu. Senaste återförsäljaren är Calles kök som öppnade i Eskilstuna i december. Kocken kände till mina produkter och tyckte att de skulle ha den. Jag behöver en större marknad och planerar att expandera utanför Eskilstuna, till hela Sverige och Skandinavien.”
Hinder på vägen: ”Jag jobbar på att öka hylltiden utan att tumma på kvaliteten. Produkten behöver bli enklare för folk att köpa, utan att boka i förhand. Jag måste även ta fram en passande förpackning.”
Kompetensutveckling: ”Förra året tränade jag med en italiensk pastamästare för att höja kvaliteten. Dessutom lär jag mig mycket av mina återförsäljare och leverantörer.
Önskar: Att företaget växer och blir lönsamt.

Marco Moretti
Ålder: 37 år
Bor: Stenby
Mitt företag: Marcos kvalitetsmat
Startade: 2012

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om