Det tar ett något avsnitt för serien "Killing Eve" (HBO Nordic) att visa vad den går för. Inledningsscenerna är aningen för humoristiska och leker lite för mycket med genrens klichéer för att jag förbehållslöst ska titta vidare. Men det är värt att ge denna lätt skruvade spion/yrkesmördarthriller en chans.

"Killing Eve" handlar om den uttråkade MI5-agenten Eve (Sandra Oh) som på eget bevåg börjat utreda något som hon tror är en serie mord utförda av en kvinnlig yrkesmördare. Att hon har rätt vet redan tv-publiken, för parallellt får tittaren följa den unga, vackra Villanelle (Jodie Comer) som helt saknar empati och dödar människor runt om i Europa på beställning.

Eve klantar till det under ett uppdrag och får sparken från MI5 men rekryteras då till en superhemlig grupp vars uppgift helt är inriktad på att hitta yrkesmördaren och förstå vem eller vilka som är hennes uppdragsgivare och vilket deras syfte är.

Efter hand blir Eve och Villanelle medvetna om varandras existens, och de dras också till varandra och frågan är vem som jagar vem egentligen

Grymhet och kamp mot klockan-scener varvas med scener ur de båda kvinnornas vardag.

När man beskriver serien så här låter den kanske fånig, men manuset och skådespeleriet tillåter att karaktärerna fördjupas. Det blir snart både spännande och intressant och på någon nivå även trovärdigt.

Det är också en skön Europa-vibe i "Killing Eve". Man blir grymt sugen på att åka till Berlin och Paris och bo i en lagom sliten sekelskiftesvåning.