Teaterföreningen Loppan har satt ihop ett gediget höstprogram för den allra yngsta publiken. En lång rad söndagseftermiddagar bjuds det på föreställningar på Eskilstuna teaters lilla scen. För den vuxna publiken finns än så länge bara två kvällar inbokade, men programmet kan mycket väl komma att fyllas på.

I oktober kommer Lars Noréns nyskrivna pjäs "Episod", som hade Stockholmspremiär i helgen, till Eskilstuna. I fokus står tre par och en villa som är ute till försäljning. Frågorna som ruvar i bakgrunden är: Vad gör vi för att vi verkligen vill - och vad gör vi för att vi tror att vi måste?

För regin svarar Sofia Jupither och produktionen är gjort av Jupither Josephsson Theatre Company som satt upp "Episod" i samarbete med både Riksteatern, Stadsteatrarna i Stockholm, Malmö och Uppsala samt Svenska teatern i Helsingfors.

Artikelbild

"Leif" är berättelsen om skådespelaren Leif Andrées eget liv. Foto: Petra Hellberg.

"Leif" är det korta och koncisa namnet på novembers gästspel - och hela pjäsen handlar om skådespelaren Leif Andrées liv. "En historia om klass, punk, teater, alkohol, våld, politik och kärlek." Huvudrollen spelas av Leif Andrée själv som har sällskap på scenen av Susanna Risberg, hyllad gitarrist.

Ole Anders Tandberg har regisserat "Leif" som tidigare gjort succé på Stadsteatern i Stockholm.

Barnteaterföreningen Loppan inleder säsongen med "Tappa tand", en 30-minutare om hur det känns när storebror tappar fem tänder men Ingrid inte en enda... Moliéreensemblen står för produktionen och n Magnusson för manus. Från 4 år.

"Räven i den kolsvarta natten" är en "pyttelite otäck saga" som handlar om att vara ett litet djur som vill in i ljuset och värmen. Teater Pero står för produktionen och publiken kan vara från 2,5 år och uppåt.

Dansföreställningen "Borta" av Minna Krook vänder sig till barn från 2 år och uppåt och utgår från tittutlekar och trolleri.

Lördag den 6 oktober kommer tjejgruppen Dolly Style till Lokomotivet. Molly, Holly och Polly turnerar hela hösten med sin L-O-V-E tour efter en lång tid i studion.

Clownvarité blir det samma helg med Clownen Raimondo från Teater Lila. Dockteater, trolleri, jonglering, musik och dans men framförallt clowner bjudet det på i uppsättningen "Clownen och Cirkusprinsessan". Från 3 år.

Krokodilen Hugo har däremot lämnat cirkuslivet bakom sig och sökt sig till skogen i Boulevardteaterns "Hugo". ed en bakgrund som lindansare är han dock ingen vanlig krokodil - och därmed är det upplagt för förvecklingar. Från 3 år.

Teater Tre spelar "Allt som finns" om två systrar och deras lek som blandar mim, akrobatik och frihetslängtan. Från 4 år.

Biljetter till barnföreställningarna kan bokas hos info@scenloppan förutom till "Borta" vars biljetter säljs via Stadsbibliotekets reception.