Bomässan Christmas edition har nu dragit i gång. För tredje året i rad arrangeras mässan i Stiga Sports arena som är fullspäckad med utställare av alla de slag.

– Förra året hade vi 6 200 besökare och då var det Black Friday samma helg... Vi tror därför på fler i år. Vi har utökat med ett dryck- och delikatesstorg som kan locka andra besökare än de vanliga, menar Martina Rydell, projektledare för Bomässan.

Årets nyhet är som sagt ett dryck- och delikatesstorg. Där kan man bland annat provsmaka öl, mot betalning.

Artikelbild

| Arrangörerna har i år slagit rekord i antalet utställare, 111 stycken, och räknar med att slå förra årets besökssiffror på 6 200. En av anledningarna är det nya dryck- och delikatesstorget.

– Det är kul att kunna prova lite olika öl här, speciellt nya julöl inför julen, säger Richard Schröder från Torshälla som besöker Bomässan med kompisen Nicklas Larsson från Borsökna.

Mässan är utspridd över alla tre hallarna i arenan. Totalt är 111 utställare på plats för att visa upp sig, det är sex fler än förra året och nytt rekord i Eskilstuna. På golvet i A-hallen, där Guifs herrar vanligtvis spelar handboll, står under helgen Anders Nordin från Näshultastugor.

– Vi har varit med här förut, men det var några år sedan sist. Vi är ett litet företag, det här är vårt sätt att få direktkontakt med nya kunder, säger han.

Under helgen kommer bland annat Snickar-Björn att visa hur det går till att gjuta i betong och inredaren Anna Braun ger tips och trix på hur barnrummet piffas till. 

Artikelbild

| – Jag önskar mig en Monster buster i julklapp, som man fångar monster med, säger Oliver Ejendal, 3,5 år från Eskilstuna, när han träffar Tomten på Bomässan.

För de som söker ny bostad arrangerar Destination Eskilstuna tillsammans med flera fastighetsägare under lördagen visningar av inflyttningsklara lägenheter runt om i staden.