På måndag arrangeras den traditionella tårttävlingen på Vårnäs ridskola. Alla som vill kan baka en tårta med hästtema och ta med till ridskolan där en jury bedömer smak, utseende och idérikedom. På fritidsgården arrangeras killchill samma dag. Aktiviteterna är riktade till killar i årskurs 6-9 och är en insats för ökad framtidstro bland yngre.

Dagen inleds efter lunch, med Harry Potter-maraton, biljardturnering och prova på brottning i sumodräkt. Dagen bjuder också på dansworkshop, pizza, stand-up och trolleri med Carl Tillenius.

Carl Tillenius började trolla som 11-åring efter att köpt en trolleribok på rea. 2009 blev han svensk mästare i kortmagi.

Veckan bjuder vidare på skytte vid Vik, vinterfiske i Grävsjön i Högsjö och deckargåtor på biblioteket.

I badhuset blir det disco i såväl lilla som stora bassängen. I badhuset står också aktiviteter som tekniksim, livräddning och crawlträning på programmet. På torsdag finns också en hinderbana på plats, både i stora och lilla bassängen.

På onsdag åker alla gratis i Båsenbergabacken och på fredag blir det myskväll med tacos och film på fritidsgården.

De som bor i kransorten är givetvis också välkommen till aktiviteterna. Den som behöver skjuts till någon aktivitet kan kontakta Vingåkers kommun, minst en dag i förväg.