Startnummer: 1

Artist: Emmi Christensson

Låt: Icarus

Artikelbild

Olivia Eliasson

Betyg: 3

Emmi Christensson har en pampig musikalballad som byggs upp på ett snyggt sätt och växer successivt, den har en bra refräng. Emmi har dessutom en riktigt bra röst och hon har prickat tonerna bra på repetitionerna. Numret är ganska enkelt uppbyggt men i slutet av låten hissas ett vitt tygstycke ner bakom henne som får en röd ljussättning och en fläkt blåser snyggt på Emmi. Helheten blir inte alls så tokig. Jag tycker dock låten är ganska svårplacerad i det här startfältet och det är omöjligt att sia om utgången. Men det känns väl som att Emmi kan slå sig in bland de fem främsta, andra chansen känns ganska realistiskt.

Startnummer: 2

Artist: Elias Abbas

Artikelbild

Elias Abbas

Låt: Mitt Paradis

Betyg: 3

Artikelbild

Mariette

16 åriga Elias Abbas är årets yngsta deltagare i Melodifestivalen och tävlar med en låt som heter ”Mitt Paradis”. Elias Abbas kan mycket väl bli barnens favorit den här veckan med sitt otroligt svängiga och medryckande bidrag. Man kan säga att det här är en blandning av Samir & Viktor och Panetoz och Elias har med sig ett gäng dansare på scenen. Han inledde lite trevande på repetitionerna i veckan men har sedan utvecklats mer och mer och det här bidraget är farligt att räkna bort helt.

Det som talar emot bidraget är att vi har hört detta många gånger förr och kanske att det blir väl förutsägbart. Men man ska inte underskatta barnens röstande i den här tävlingen och därför kan det här bidraget komma högt upp i resultatlistan.

Artikelbild

Felix Sandman

Startnummer: 3

Artist: Felicia Olsson

Artikelbild

Felicia Olsson

Låt: Break That Chain

Betyg: 4

Artikelbild

Emmi Christensson

Eskilstunatjejen Felicia Olsson har en fantastiskt fin ballad som hon tävlar med denna gång, det är en ganska klassisk schlagerlåt som skulle ha kunnat tävla i Eurovision Song Contest tidigare. Den har en refräng som sätter sig snabbt i huvudet och jag gillar det här skarpt. Felicia har känts trygg och säker på repetitionerna och sjunger dessutom väldigt bra. Det som talar emot det här bidraget är att det kanske låter lite gammalt, den typen av låtar har ju tyvärr haft väldigt svårt att göra sig gällande i den här tävlingen på sistone. Därför är jag rädd för att Felicia Olsson kommer få det tufft i kväll, men jag håller alla tummar jag kan för det här bidraget som enligt min mening tillhör de bättre den här veckan. En personlig favorit!

Startnummer: 4

Artikelbild

Artist: Rolandz

Låt: Fuldans

Betyg: 3

Rolandz är definitivt inte veckans bästa bidrag men ett riktigt humorinslag. Rolandz sjunger på alla möjliga dialekter och med en helt galen text där sångaren "Roland Järverup" sjunger om att dansa fuldans och det blir ett jädra håll igång! Det dansas och svängs på alla kroppsdelar på scenen. Det svänger rejält om det här bidraget och på scenen glittrar det för fullt med en snurrande discokula i taket och glittriga scenkläder, så man kan säga att det blir väldigt mycket av allt. Rolandz är väldigt populära och den här dansbandsparodin ska absolut inte underskattas. Jag skulle absolut inte bli förvånad om den seglade sig direkt till final. Jag tror minst det blir en Andra chans för Rolandz.

Startnummer: 5

Artist: Olivia Eliasson

Låt: Never Learn

Betyg: 2

Olivia Eliasson gör en låt som känns inspirerad av Zara Larsson, den har en ganska anonym refräng och jag får inget riktigt grepp om den. Jag tycker inte det här lyfter tillräckligt utan det blir för anonymt. Sedan försöker man väga upp det hela med ett snyggt scennummer och visst, numret är bättre än låten. Det består av sångerskan själv och ett gäng självlysande dansare på scenen. Men jag tror inte det hjälper, Olivia dras dessutom med en förkylning vilket också oroar en del och jag tycker det är många frågetecken kring det här bidraget, jag tror inte alls på det här. Skulle bli mycket överraskad om det här fungerade, det försvinner i mängden.

Startnummer: 6

Artist: Felix Sandman

Låt: Every Single Day

Betyg: 5

Felix Sandman är tillbaka i Melodifestivalen men denna gång som soloartist och ställer upp med en spröd och avskalad pianoballad. Det här är en riktigt snygg låt och enligt mitt tycke ett av årets bättre bidrag som dessutom växer ytterligare efter flera lyssningar. Den har något vackert över sig som griper tag och berör. Felix gör ett enkelt scenframträdande och låter låten tala för sig själv. Det enda orosmolnet på himlen är att Felix dragits med en envis förkylning som stökat till det under veckan, på repetitionerna har han varit väldigt ansträngd i rösten och den här låten kräver att han har ordning på den om det ska funka. Hoppas han hinner kurera sig tills det gäller, om han har rösten med sig så borde detta bära rakt till final, det här förtjänar att vara med i finalen.

Startnummer: 7

Artist: Mariette

Låt: For You

Betyg: 4

Mariette är en av årets stora förhandsfavoriter till slutsegern i Melodifestivalen och är också favorittippad i den här deltävlingen. Mariettes bidrag känns igen från hennes tidigare Melodifestivallåtar, det är lite samma stil som vi är vana att se henne göra. Hennes låt är väldigt direkt och med en refräng som fäster bra. Mariette har ett snyggt scennummer där hon står på en platta uppe på en pyramid men kanske att numret blir lite väl statiskt hade kanske önskat någon ytterligare effekt . Men låten är så pass bra att hon ska räknas i den här deltävlingen och borde vara med och slåss om finalplatserna, minst andra chansen - allt annat vore mycket överraskande.