Familjen Nilsson – Eleonor, Patrik, Felicia och Maja har bott i Slagsta, Eskilstuna, i några år men bara drygt ett år i den nuvarande villan. Huset ligger längst in på en återvändsgata med skogen bakom och en pool med trädäck framför ingången. Rottingmöbler och krukor med ljung, små enar, och hortensior välkomnar vid entrén.

Eleonor möter oss i dörren och samtidigt kommer Felicia hem från skolan. Hon har nära, skolan ligger på andra sidan Torshällavägen.

– Innan vi flyttade hit bodde vi i ett radhus vid skolan. Vi hade just totalrenoverat huset när det började kännas att vi ville ha något större. Men inget fanns till salu och vi ville bo kvar i Slagsta, vi trivs här med skolan och allt. Så dök det här huset upp till försäljning. Jag var först tveksam men efter en andra visning slog vi till, berättar Eleonor.

Artikelbild

Villan byggdes för cirka tio år sedan och trots att familjen flyttade in förra året är det mesta av interiören redan utbytt.

– Vi har målat, tapetserat och lagt nya golv i alla rum. Nu är trappan kvar, den vill vi ha i ett mörkare träslag. I köket har vi bytt kakel och vi har tänkt att måla om köksluckorna i grått.

Villan är ett suterränghus, byggd i en sluttning med huvudingång i marknivå. Bottenvåningen består av en stor hall, Felicias och Majas sovrum, Eleonors walk-in-closet, badrum, tvättstuga och garage. En svängd trappa leder upp till övervåningen där vi blir bländade av allt solljus som kommer in genom de stora fönstren.

Kök och vardagsrum flyter ihop, men tack vare att huset är byggt i vinkel ligger rummen ändå en bit från varandra. Soffa och hyllor i beige/vitt smälter fint in i rummens ljusgrå väggar och vitlaserade trägolv. Svarta och guldfärgade tavelramar med svartvita bilder blir en häftig kontrast mot allt det vita. Gröna krukväxter i fönster och på golv och kuddarna i soffan är färgklickarna som sticker ut. Att Eleonor gillar inredning finns det inga tvivel om.

Artikelbild

– Det har alltid varit mitt intresse men det tog extra fart när jag började lägga ut bilder på Instagram. Nu lägger jag minst ut en bild om dagen och har nästan 2 000 följare. Det är inte jättemånga men ganska bra ändå.

Mycket av inredningen hittar Eleonor på nätet och hon har sina favoritsajter som kollas regelbundet. (Se listan på sajterna i faktarutan). De flesta bilderna som sitter på väggarna köper Eleonor på sajten desenio.se.

Artikelbild

– Där finns massor av fina posters som inte är dyra och man kan beställa ramar också. De har till och med förslag på hur man kan hänga upp tavlorna för att det ska bli en snygg enhet. Om man vill ha lite mer exklusiva affischer så är artilleriet.se en bra sajt, men där är allt också dyrare.

Eleonor är bra på att leta upp designprylar som de stora butikerna kopierar och som bara kostar en bråkdel av originalet. Men för den skull består hennes inredning inte bara av kopior. På köksbordet till exempel lyser solen genom ett av de senaste fynden från Svenskt Tenn – vasen Dagg, designad av Carina Seth Andersson.

Artikelbild

– Det går nästan alltid att hitta kopior av designprylar, men det kan ju vara bra att ha några klassiska, äkta, designsaker med tanke på att det alltid finns ett andrahandsvärde. Till exempel köksbordet, som kommer från det danska designmärket Hay, går alltid att sälja, om man skulle vilja. Samtidigt är det också otroligt bra kvalité, tåligt och håller länge.

Det går nästan alltid att hitta kopior av designprylar.

Artikelbild

Var får du alla dina idéer från och vet att allt passar ihop?

– Många idéer får jag från Instagram, man ser någon som har en snygg stil och kollar vad grejerna finns. Jag köper ofta inredningsmagasin, till exempel Plaza, Allt i hemmet och Sköna hem. Och så har jag min inspirations- och pysselbok där jag klistrar in bilder på prylar som jag klippt ut från tidningarna. Det kan bli en lång önskelista på billiga och dyra saker. Den är bra att ha när man ska fylla år.

Artikelbild

Vasen Dagg från Svenskt Tenn fyller sin plats på köksbordet.

Eleonor bläddrar i boken som är fylld av rubriker, bilder, citat och planering för kommande shoppingrundor. Senast när sovrummet skulle inredas hittade hon billiga sängbordsom fick en lyxig touch genom att byta knopparna till guldbeslag. På väggen hänger två speglar, också i guld, som har formen av solar.

– Dom hittade jag på H&M och ÖB för under 200 kronor styck. På Newport kostar en sån spegel 5 000 kronor. Jag vet alltid vad jag är ute efter och vilken färgskala jag ska hålla mig till. Grunden är grått, vitt, svart och guld sen byter jag färg på kuddar, plädar och krukor. Nu vill jag ha mörkblått, grönt och rost – lite varmare färger när det blir höst och vinter.

Artikelbild

Om några månader är det jul. Blir hela huset fyllt av juldekorationer då?

– Nej, några röda julkulor kommer aldrig fram hos oss, de är vita. Men det blir inslag av rött, kanske på en vas och på kuddar.