Eskilstuna-Kuriren får ny chefredaktör. Hon heter Elisabet Bäck och är ingen nykomling i koncernen då hon går från att vara chefredaktör på Katrineholms-Kuriren.

Elisabet Bäck tillträder den nya tjänsten från och med i höst, fram till dess är Eva Burman tillförordnad chefredaktör.

– Eskilstuna-Kuriren är en spännande tidning med stora utvecklingsmöjligheter nu när vi ska ta nästa steg för ytterligare digitalisering i en föränderlig medievärld. Jag ser fram emot att jobba med redaktionen för Eskilstuna-Kuriren, säger Elisabet Bäck i en kommentar.

PeO Wärring som tidigare varit chefredaktör för Eskilstuna-Kuriren blir så kallad huvudredaktör för koncernens samtliga tidningar.

Samtidigt som Elisabet Bäck utses till chefredaktör på Eskilstuna-Kuriren blir Anna Falk ny chefredaktör för Södermanlands Nyheter.

Ny organisation och ny bolagsstruktur ligger bakom förändringarna. Redaktionerna ska samordnas som en redaktion som leds av var sin lokal chefredaktör. En huvudredaktör i koncernen håller samman det övergripande publicistiska arbetet.

Mediekoncernen står inför stora förändringar det närmsta året. Tidningarna kommer att få ett tabloidformat och man kommer att göra flera nya digitala satsningar.
– Jag är glad att Elisabet Bäck och Anna Falk kommer att vara med i ledningen för detta arbete, säger PeO Wärring som nu blir ansvarig för koncernens samlade publicistiska verksamhet.