Det är ju inte så dumt att ha olika ryggsäckar för olika ändamål, då man slipper packa om hela tiden.

Ett tag hade jag en blå ryggsäck från Fjällräven som jag köpt för en tjuga på loppis. Den åkte i soporna, kanske tyckte jag att den var lite töntig. De är visst eftertraktade nu.

En ryggsäck blev jag påtvingad. Det var när jag gjorde lumpen. Den innehöll allt man behövde i fält och var med nästan överallt året runt. Jag ångrar inte ett steg jag tog med den på ryggen.

Det har blivit många ryggsäckar genom åren. Den första jag minns är nog den mormor köpte till mig när jag skulle åka på mitt första scoutläger. Lägret var kul och jag lärde mig mycket som jag packade ner i min inre ryggsäck. Den har genom åren fyllts med roliga och tråkiga erfarenheter. Ibland känns den lätt men stundtals även tung.

En ryggsäck är utlånad till äldsta dottern. Hon är på resa med pojkvännen. De befinner sig för tillfället i Asien och kommer resa vidare i ett halvårs tid.

Jag hoppas att dottern under resan fyller sin inre ryggsäck med minnen och upplevelser som hon kan ha glädje av resten av livet. Förhoppningsvis kommer den kännas lätt att bära.