Programmets namn är just Voices from the north och körledaren själv är professor vid Musikhögskolan i Piteå.

Erik Westberg, som studerade dirigering för legendaren Eric Ericson, drog i gång sin ensemble 1993 och sedan dess har den hunnit med över 40 turnéer världen över.

Westberg har också varit ledare för bland andra KFUM-kören i Stockholm, Oslo Filharmoniske kor och gästdirigent för Radiokören. Internationellt har han anlitats som gästdirigent för Pro Coro Canada, Coro Nacional de España och Coro Sinfônica do Estado de São Paulo, Brasilien, Jauna Muzika, Litauen samt 1997 som artist in residence vid Wollongong University i Australien. Erik Westberg var också idégivare till projektet “Körsång för fred och rättvisa” som engagerade 8 000 körsångare i 56 länder vid millennieskiftet.

Lördagens konsert innehåller inslag från samisk kultur, men också två rykande färska beställningsverk av Jan Sandström och Catharina Backman. Vid konserten medverkar även Mila Thoors, organist i Eskilstuna församling.

Musikhelgen avslutas på söndagskvällen med en konsert i Klosters kyrka som utgår från Martin Luthers reformationskoral Ein feste Burg (Vår Gud är oss en väldig borg). Det blir musik av bland andra Buxtehude, Bach och Mendelssohn. För konserten svarar Mila Thoors på orgel, och Anders Asp på trumpet.