Eskilstunahotellen laddar inför Mello-helgen

Fyra månader kvar och biljetterna har ännu inte släppts – ändå är två hotell fullbokade inför Andra chansen-tävlingen i Eskilstuna.

Bilden är ett montage.

Bilden är ett montage.

Foto: Niklas Holm/Veronica Karlsson/Marie Bremberg/Claudio Bresciani/TT

Eskilstuna kommun2019-10-30 10:46

I slutet av augusti blev det klart – Eskilstuna skulle till sist få stå som värd för Melodifestivalen då uppsamlingsheatet andra chansen intar Stiga sports arena den 29 februari 2020.

Ännu är det fyra månader innan musikfesten drar igång, men redan nu är bland annat Elite Stadshotellet och Clarion Collection Hotel Bolinder Munktell helt uppbokat mellan lördagen och söndagen den aktuella helgen.

Hotellkedjan Elite hotels får även i år fortsatt förtroende som Melodifestvalens hotellpartner, vilket den varit sedan 2012. Enligt hotelldirektören Annica Åkerblad har man haft några möten om veckan i februari, men vad som händer på detaljnivå är inte spikat riktigt ännu.

– Vi kommer vara inblandade i evenemang i ett tätt samarbete när det närmar sig. Det finns lite olika arrangemang; huruvida de ska äta, fester och förtäring, vilket det diskuteras om. Men sen har vi inte fått några listor på vilka artister med crew som kommer bo här och inte, säger hon.

Clarion Collection Hotel Bolinder Munktell har ett smärre guldläge eftersom det ligger bara några hundra meter från Stiga sports arena.

– Eftersom vi ligger som vi ligger bokades ett stort antal rum upp väldigt tidigt. Kanske inte av melodifestivalbesökare, utan av andra som har med produktionen att göra. Sen har det så klart bokats på allt eftersom, säger Helena von Porat, hotelldirektör.

Har ni några särskilda planer den helgen?

– Massor! Vi har ett systerhotell i Nyköping, som haft andra chansen några gånger, och vi har fått direkt tillgång till deras glittriga mello-förråd. Så här ska vi nog se till att förvandla hotellet och se till att ha några roliga happenings under den veckan. Det kommer absolut bli en färgsprakande vecka, säger von Porat.

Då värdsstäderna offentliggjordes tidigare i år menade ett flertal personer att evenemanget framför allt betyder mycket för besöksnäringen och näringslivet i Eskilstuna.

– Lågt räknat kommer arrangemanget att ge 10 – 13 miljoner kronor tillbaka till staden, sade Martin Ros, vd på Destination Eskilstuna.

– Alla hotell brukar vara helt fullbokade i de här städerna dit Melodifestivalen kommer. Och det är ju väldigt mycket folk som reser för att titta på det och kommer välja att spendera en helg i Eskilstuna, sade schlager-experten och mello-fantasten Stefan Eriksson.

Helena von Porat, hotelldirektör vid Clarion Collection Hotel Bolinder Munktell.
Helena von Porat, hotelldirektör vid Clarion Collection Hotel Bolinder Munktell.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!