Mats bil förstörd – körde på löst brunnslock

Mats Svensson var ute och körde i Eskilstuna när det plötsligt smällde till i bilen. Ett löst brunnslock hade orsakat både punktering och förstörd fälg.

Mats Svensson vid brunnslocket som åter ligger på sin plats.

Mats Svensson vid brunnslocket som åter ligger på sin plats.

Foto: Jessica Hansson

Eskilstuna kommun2019-11-07 06:43

Bärgning, hyrbil och en självrisk på 4500 kronor blev notan för händelsen på J A Selanders gata, en nota som kommunen nu vägrar att ersätta. 

– Det känns tråkigt, nu ryker semesterpengarna som jag skulle haft till barnen, säger Mats Svensson

Enligt kommunens riktlinjer för sakskador så kan kommunen hålls ansvarig om en olycka har inträffat på en plats där kommunen är fastighetsägare. Men kommunen måste ha vetskap kring felet innan skadan är skedd vilket i Mats Svenssons läge inte var möjligt då ingen hade rapporterat in ett löst brunnslock. 

– Det är beklagligt och det är såklart tråkigt att det blir kostsamt men vi kan inte ersätta något som kan bero på medtrafikanter,  berättar Mikael Arvidsson på gatuavdelningen i Eskilstuna. 

Ska man som privatperson behöva stanna vid varje brunn för att se så att det sitter fast innan man kör över?

– Nej det ska man självklart inte behöva, i det här fallet hade personen i sig väldigt stor otur.

Vad var det som var fel på brunnen?

– Vi vet inte vad som var fel, ett möjligt scenario är att tung trafik kan ha orsakat detta med kraft och svängande fordon precis över brunnslocket, men det kan vi inte se i efterhand.

Vad gjorde ni åt saken?

– Enligt notering i vår felanmälan så var brunnslocket åter på sin plats av anmälaren eller någon annan person som återfört locket så det fanns inget att åtgärda för kommunens personal.

Brunnslocket som låg öppet.
Brunnslocket som låg öppet.
Karta: J A Selanders gata
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!