Det var i januari tidningen kunde berätta att den politiska majoriteten i Eskilstuna kommun bestämt sig för att anlita Ung omsorgs tjänster. Företaget anställer ungdomar som jobbar extra på kvällar och helger på vård- och omsorgsboenden på flera håll i landet. De har avtalsenliga löner men jobbar inte med sedvanliga vårdsysslor. I stället gör de sådant som den ordinarie personalen ofta inte hinner med.

– Det kan handla om att läsa tidningen tillsammans, samtala över en kopp kaffe eller ta en promenad. De ska höja kvaliteten inom den sociala omsorgen och göra att de äldre mår lite bättre. För vi vet att det kanske största problemet många av våra äldre har är ensamheten, säger Mikael Edlund.

Processen med upphandling har tagit längre tid än vad han först trodde. Men under tisdagen skrevs avtalet med Ung omsorg under.

– Det känns väldigt bra. Jag vill att vi ska kunna komma i gång så snabbt som möjligt men den planerade starten sker i januari 2019, säger Mikael Edlund.

Satsningen beräknas kosta kommunen cirka 2,5 miljoner kronor om året.

Rekryteringen av ungdomarna kommer att påbörjas inom de närmaste veckorna och pågå under två månader, berättar Arvid Morin, som grundade Ung omsorg tillsammans med kollegan Benjamin Kainz år 2007.

– Vi kommer nu att besöka alla högstadie- och gymnasieskolor i Eskilstuna och dela ut information till eleverna om att de kan söka extrajobb.

De som går i gymnasiet kommer att kunna söka jobb som teamledare och högstadieeleverna som så kallade deltagare. För att komma i fråga måste man vara minst 14 år.

– Vi räknar med att anställa cirka 110 personer i det första varvet och dra i gång helgen 12-13 januari, säger Arvid Morin.

På sikt hoppas Mikael Edlund att antalet ungdomar som jobbar för Ung omsorg i Eskilstuna kan uppgå till 250.

Det bor ungefär 1 000 personer på de olika äldreboenden som finns i Eskilstuna. Mikael Edlund har även funderingar på att fler ska kunna ta del av de nya tjänsterna.

– Det finns tankar och idéer på att ungdomarna ska kunna besöka äldre som fortfarande bor kvar i sitt eget hem, likaväl som de som bor på äldreboende. Men där är vi inte riktigt än.

Med tanke på de rekryteringsproblem som finns inom äldreomsorgen finns förhoppningar att intresset för vårdjobb kan väckas hos de ungdomar som nu får jobb.

– Jag känner mig säker på att de kommer att upptäcka att äldreomsorgen är en spännande och utvecklande verksamhet att jobba i, säger Mikael Edlund.