Den 10 augusti ska en man ha kidnappats i stadsdelen Johanneshov i södra Stockholm. En 19-årig man från Umeå greps direkt i anslutning till händelsen. Nu har polisen gripit ytterligare två misstänkta gärningsmän, 16 och 20 år gamla, som båda är hemmahörande i Eskilstuna. De häktades av Södertörns tingsrätt på tisdagen på sannolika skäl misstänkta för människorov, den högre misstankegraden. Männen förnekar brott.

Åklagare Tove Kullberg är förtegen om fallet.

– Med hänsyn till utredningen kan jag inte säga så mycket. Personerna har varit efterlysta och kunde nu gripas. Jag vill inte gå in på ytterligare detaljer, säger hon.

Personer under 18 år får bara häktas när det finns mycket starka skäl. Tove Kullberg säger det är brottets allvar som gör att 16-åringen nu har frihetsberövats.

– Bara det faktum att personer sitter häktade gör att det är ett prioriterat ärende, men ju yngre de är desto snabbare ska vi hantera fallet. Sen kan jag inte alltid styra hur snabbt det går, säger hon.

Utredningen går nu vidare med analys av dna och fingeravtryck på Nationellt forensiskt center i Linköping, något som riskerar att dra ut på tiden.

– Dessvärre är handläggningstiden lång. Det har pratats om två-tre månader, säger Tove Kullberg.