Det var strax efter lunchtid på torsdagen som personal lade märke till en 17-åring som gått in i butiken och uppträdde uppseendeväckande. Enligt polisen ska de anställda ha sett personen stoppa något innanför sin jacka och därefter gått förbi kassan utan att betala.

En manlig anställd ur personalen följde efter för att konfrontera och bad honom visa vad han har innanför jackan.

– Då blir det tumult mellan dem två och den anställde blir slagen, sparkad och biten i ena armen, säger Benny Ljungkvist på polisen i Eskilstuna.

17-åringen lyckades ta sig därifrån och sprang från platsen men hann inte många meter innan han ramlade och slog sig så pass att han började blöda näsblod. Efter att han ramlat omkull tillkallade personal en ordningsvakt som tog sig till platsen för att omhänderta personen. Också då försökte han ta sig loss, varpå ordningsvakten försåg pojken med handfängsel. När en polispatrull kom till platsen och identifierade honom visade det sig att personen var minderårig.

– Han har ännu inte hörts av polis, då minderåriga personer inte får förhöras utan en närvarande förälder eller socialtjänst, säger Benny Ljungkvist.

Polisen rubricerar händelsen som ringa stöld och misshandel.