Främsta orsaken till att Orrliden nu byggs om är byggplanerna på den mark som finns på andra sidan Rosenforsvägen snart kan iscensättas. Det finns ganska stora planer för en stor del av den mark som heter Skogstorps fält.

I stället för att ha en gräs- och en grusplan kommer Orrliden att få en stor plan för 11-mannalag i konstgräs, och två lite mindre planer för 9-mannalag, en i konstgräs och en med vanligt gräs.

Samtidigt anläggs en plan för boule, och en löparbana, som Skogstorpsskolan efterlyst, och som avslutas med en längdhoppsgrop med sand.

Artikelbild

Maria Larsson på Skogstorps Goif blickar i dag ut över Eskilstunas kanske största grusplan. Men tanken är att Orrliden ska kunna ståta med kommunens sjätte konstgräsplan och två mindre träningsplaner inom några månader.

Allt ska vara klart i november. Men här kan väder och vind i värsta fall ställa till det så det blir försenat.

– Det beror helt på vilken slags vinter vi får och hur regnigt det blir i både höst och vår, säger föreningskonsulenten Maria Larsson i Skogstorps Goif.

Det skulle förstås smaka fågel om fotbollsklubben kunde inviga planerna redan till den 27 mars 2019 då man firar 100-års jubileum exakt på dagen då föreningen bildades.

En märkbar konsekvens av ombyggnationen är att valborgsmässofirandet med all säkerhet är över på Orrliden.

– I och med att vi inte har kvar någon grusplan så är det förstås stopp för att tända en gigantisk brasa och ett stort fyrverkeri. Men vi får tänka lite utanför boxen här och komma på en annan lösning; Vi kanske kan ha en lasershow i stället för fyrverkeri och vi kanske kan ha en lite mindre majbrasa.

17 miljoner kronor har kultur- och fritidsförvaltningen avdelat till Orrlidens upprustning. I den summan ingår även en renovering av omklädningsrummen.

I Skogstorp hoppas man att Skogstorps Goif ska klara ett avancemang från årets spel i division 6 till femman i och med höstens avgörande matcher. Det hela står och väger mellan Skogstorp, som leder serien just nu, och Kvicksund.

Kanske kan man till och med fira med att en läktare kommer på plats.

Det är visserligen Eskilstuna kommun som äger Orrliden, men här ser föreningen skäl att kanske gå in och skjuta till vad som krävs för att få de där läktarna på plats.

– På denna punkt kanske man kan tänka sig ett samarbete mellan Eskilstuna kommun och föreningen, säger Göran Andersson på kultur- och fritidsförvaltningen.