Enligt uppgifter från polisen ska 22-åringen själv ha hört av sig. Det ska ha skett dagen efter skjutningen och han greps och anhölls strax efteråt.

Polisen är mycket förtegen om utredningsläget, men 22-åringen ska vara misstänkt för försök till mord, alternativt grov misshandel.

En häktningsförhandling avhandlades i Eskilstuna tingsrätt på fredagsförmiddagen.

Tingsrätten beslutade att häkta 22-åringen på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Det är den allvarligare misstankegraden.

Åklagaren hade yrkat att han skulle häktas för att det annars finns risk att han undanröjer bevis eller försvårar utredningen – och för att det skulle finnas risk att han fortsätter sin brottsliga verksamhet om han är på fri fot.

Det var vid 22.45-tiden på måndagskvällen som skotten ekade mellan husen på Törnerosgatan i Eskilstuna. Vittnen berättade att de hade hört skott, därefter att en moped eller motorcykel snabbt försvann. Sedan ska vittnen ha hört folk skrika upprört och hört en man skrika av smärta.

– Jag hörde fyra skott, jag hörde att det var folk ute på gatan. Skotten lät jättehögt. Alla var chockade, berättade två kvinnor som bor i området och som Eskilstuna-Kuriren pratade med dagen efter skjutningen.

Den skjutne mannen som är i 20-årsåldern, fördes till sjukhuset för vård av vänner eller anhöriga. Enligt de första uppgifterna ska mannens skador inte ha varit livshotande, utan han ska ha blivit skjuten i foten. Men det är uppgifter som polisen senare inte har velat kommentera.