De totalt elva olika händelserna som 27-åringen nu åtalas för vid Eskilstuna tingsrätt ägde rum i februari och mars i våras. Det rör sig om brottsrubriceringar som grov olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott.

En punkt rubriceras som grov vårdslöshet i trafik och handlar om att 27-åringen i februari i år, i en hastighet av 50 kilometer i timmen, ska ha kört rakt igenom en korsning och en rondell och flugit över en upphöjning i rondellen. Därefter ska han enligt åklagaren ha fortsatt upp på gång- och cykelbanor. "Väglaget var vid tillfället extremt halt. Över hela vägbanan låg nyfallen snö över blank is. 24-åringen körde alldeles för fort för att kunna bromsa för oförutsedda situationer och fotgängare. Han tog därmed en medveten risk eller var annars allvarligt oaktsam och orsakade genom det en trafikfarlig situation", skriver åklagaren bland annat. 27-åringen har erkänt brottsmisstankarna i förhör hos polisen.

Han har också erkänt att han vid samma tillfälle körde rattfull, påverkad av amfetamin och prover ska ha visat att det fanns narkotika i hans blod.

De totalt elva brotten som 27-åringen nu åtalas för ska ha ägt rum både i Torshälla och i Eskilstuna.