Enligt åklagarens stämningsansökan ska kvinnan ha blivit våldtagen av mannen vid två tillfällen under en timmes tid den 25 december förra året. Övergreppen ska ha skett i en bostad centralt belägen i Eskilstuna.

Åklagaren skriver att kvinnan "deltog i den sexuella handlingen som en följd av att 29-åringen tagit ett grepp om hennes hals samt genom att han med sin kroppstyngd hållit ned henne i en soffa".

Vid det andra våldtäktstillfället, tio minuter efter det första tillfället, ska kvinnan ha deltagit i den sexuella handlingen eftersom mannen tagit ett grepp om hennes hals och för att han tvingat ner henne på golvet och hållit fast henne med sin kroppstyngd. Han ska vid detta tillfälle också ha utdelat slag med sin hand och ha stampat mot kvinnans ansikte med sin fot.

29-åringen åtalas i första hand för två fall av våldtäkt och i andra hand för "oaktsam våldtäkt". Det är en relativt ny brottsrubricering som tillkom förra året i samband med att en ny en lag trädde i kraft som en del av den så kallade samtyckeslagstiftningen.

Mannen ska ha gjort vissa medgivanden i förhör hos polisen. Han ska ha medgett att sexuella handlingar ska ha ägt rum, men nekar till att ha gjort något brott. Han ska dock ha medgett att han slagit kvinnan i ansiktet.

Bland den bevisning som åklagaren hänvisar till finns bland annat fotografier, journalanteckningar och rättsintyg.