I ett kylrum påträffades 40 kilo ruttet kött från bland annat får och lamm, samt i form av högrev med utgånget bäst före-datum. I samma utrymme förvarades bra kött.
Blod från en öppnad köttförpackning hade runnit ner över hyllor och golv i kylrummet, och smutsiga arbetskläder, samt en levande fluga, hittades i utrymmet.
Verksamhetsutövaren har tidigare fått ett föreläggande om att skapa rutiner för rengöring av köttavdelningen och utrustning vilket dock inte har hörsammats. Vid inspektionstillfället var en köttsåg smutsig och ansatt av rester av köttbitar. Miljökontoret har tidigare förbjudit butiksinnehavaren att sälja kött med utgånget datum. Någon försäljning av gammalt kött kunde dock inte konstateras vid den senaste inspektionen.
På grund av verksamhetsutövarens bristande efterlevnad av livsmedelshygien överväger miljökontoret att besluta om ett löpande vite. Ett ännu inte bestämt vitesbelopp kan då komma att krävas vid varje tillfälle som myndigheten kan konstatera att gammalt kött förvaras eller hanteras i den aktuella butiken.
Någon uppföljande inspektion av livsmedelsbutiken har ännu inte genomförts men är att vänta.