– Kvinnan har förhörts i dag den 1 december och har i samband med förhöret delgivits att hon är skäligen misstänkt för mord på maken. Hon förnekar brott, säger kammaråklagare Johan Fahlander vid Åklagarkammaren i Västerås.

Åklagarna är inte tillgängliga för media under dagen. Eftersom förundersökningen pågår råder sekretess och därför kan för närvarande ingen information lämnas om vilken bevisning som finns eller hur den ska värderas.

Det var i augusti 2015 som den 41-åriga kvinnans make hittades drunknad i vattnet utanför parets sommarställe en bit från Arboga. Det är samma plats som där kvinnan ett knappt år senare misstänks ha mördat sin pappa och försökt mörda sin mamma.

För en dryg vecka sedan öppnades makens grav för att hans kvarlevor skulle undersökas. Om det är uppgifter som framkommit i den undersökningen som ligger till grund för den nya mordmisstanken är ännu oklart.


– Jag har inte fått någon detaljerad information om varför hon nu har blivit delgiven misstanke, men det har hållits ett stort antal förhör och detta är en sammantagen bedömning, säger Robin Simonsson på åklagarmyndighetens presstjänst.

41-åringen är skäligen misstänkt för mord på maken, den lägre misstankegraden. Kommentar?


– En förundersökning innebär ju att man lägger ett pussel. Just nu samlar man in bitar för att se om det går att komma upp i den högre misstankegraden, sannolika skäl. Vi får följa utvecklingen, säger Robin Simonsson.


Också Ove Dahlberg på polisens grova brottsgrupp i Stockholm som arbetar med utredningen kring den 41-åriga kvinnans exmakes död pratar om det pussel som polisen just nu lägger i utredningen.


– Just nu är hon skäligen misstänkt och det är en bit kvar till sannolika skäl, säger han.

Kommentar till gravöppningen av makens grav och den nya obduktionen som skulle göras?

– Den rättskemiska analysen av mannens kvarlevor är inte klara och det är svårt att säga när det blir klart.