Det var i augusti förra året som den nu 42-åriga kvinnans pappa hittades mördad och kvinnans mamma svårt skadad i en sommarstuga i Arboga. Kvinnan från Eskilstuna och hennes pojkvän greps två veckor senare men släpptes. Kvinnan lämnade landet och flög till Thailand på semester. Kvinnan greps på hemvägen av norsk polis i Trondheim.

I början av september häktades hon och hennes pojkvän misstänkta för mord och mordförsök.

Kvinnan nekar fortfarande till mord eller till att hon skulle ha förmått pojkvännen att begå mordet. Men nu har alltså hennes pojkvän erkänt brottet.

Artikelbild

– Erkännandet kom för ett tag sedan, säger en poliskälla till SVT.

Åklagare Jessica Wenna bekräftar erkännandet för TT.

– Han har medgett att det är han som har haft ihjäl den här mannen och också huggit kvinnan, säger Jessica Wenna.

Hon vill inte kommentera hur den misstänkta kvinnans läge påverkas av 18-åringens medgivande.

– Det vill vi inte gå in på i nuläget.

Polisen utreder även hur gammal pojkvännen är. Enligt honom själv är han 18 år.

– Det finns uppgifter om att han skulle vara född allt från 1991 till 1998, säger Jessica Wenna till TT.

Under tiden som kvinnan suttit häktad har nya misstankar väckts mot henne. Hennes förre man drunknade 2015 under mystiska omständigheter i Hjälmaren i närheten av sommarstugan i Arboga. När det uppdagades att kvinnan försökt förfalska mannens livförsäkring startade en ny utredning angående dödsfallet och kvinnan är nu misstänkt för försök till grovt bedrägeri och mord på sin förre man.

Makens grav öppnades i november förra året för att hans kropp skulle kunna undergå en grundlig rättsmedicinsk undersökning.

Kvinnan har även varit misstänkt för sexuellt utnyttjande efter att två flyktingpojkar i tonårsåldern hävdat att hon skulle ha tvingat sig till sex av dem. Enligt pojkarna skulle kvinnan, som ägde ett företag som placerade flyktingbarn, ha hotat dem med att de skulle bli utvisade om de inte hade sex med henne. Kvinnan friades från misstankar och förundersökningen lades ned.