‒Jag kan bekräfta att det har förekommit stämpling till mord när det gäller honom. Och att ett antal personer har tillfrågats.

Det säger åklagare Johan Fahlander i ett samtal med Eskilstuna-Kuriren på onsdagen.

I förra veckan avslöjade Eskilstuna-Kuriren att Eskilstunakvinnan förutom andra tidigare misstankar nu också hade delgivits misstanke om stämpling till mord vid sju olika tillfällen. Det innebär att polis och åklagare misstänker att hon har försökt få någon annan att utföra mord på hennes uppdrag.

Vilka händelser eller personer det handlade om ville inte den initierade källa som Eskilstuna-Kuriren talade med - berätta.

Men en av de två åklagarna i de två mordutredningarna, Jessica Wenna, bekräftade uppgifterna och sa att det handlade om ett antal personer som varit föremål för kvinnans stämpling. Jessica Wenna berättade också att det skulle hänga ihop med de nu pågående utredningarna.

Nu bekräftar alltså åklagare Johan Fahlander att Eskilstunakvinnans make, den 42-årige man vars drunkningsdöd 2015 nu utreds som ett mord, har varit föremål för kvinnans stämpling och att flera personer har tillfrågats om de kunde tänka sig att mörda honom.

Uppdatering: Den 30 mars rapporterade Expressen att åklagare Johan Fahlander hade skrivit av misstankarna om fem av fallen av stämpling.