Det var den 10 juli som två flyktingpojkar i övre tonåren misshandlades i en lägenhet i Råbergstorp. Misshandeln skedde en månad efter att pojkarna berättat om hur de tvingats till sex med en 41-årig chef för ett företag som placerar ensamkommande flyktingbarn.

Men att det finns en koppling mellan misshandeln och den tidigare sexbrottsutredningen är inget som polisen kunnat bekräfta.

Ännu har inte polisen gripit någon misstänkt, men som tidningen tidigare har skrivit ska det enligt uppgift finnas två personer som är intressanta för misshandelsutredningen. En av dem är den 18-åring som misstänks för inblandning i mordet och mordförsöket på ett äldre par i Arboga. Det bekräftas nu av åklagare Thomas Bergström som leder utredningen av misshandeln:

– 18-åringen figurerar i båda ärendena.

Enligt Thomas Bergström har det inte hänt så mycket nytt i misshandelsärendet den senaste veckan.

– En av de utpekade satt ju anhållen i det här Arbogaärendet och det hade ju varit ett tillfälle att ställa frågor även om misshandeln, men det blev inte av.

Du föreslog att det skulle ske men det skedde inte?

– Precis.

Enligt uppgift till Eskilstuna-Kuriren ska ytterligare en person med koppling till den mordmisstänkta 41-åringen figurera i misshandelsutredningen. Thomas Bergström vill dock inte säga hur intressant personen är.

Finns det två misstänkta i nuläget?

– Det finns personer som är misstänkta för brottet men jag skulle vilja stärka de misstankarna genom ytterligare uppgifter förhörsvägen. Enligt initiala uppgifterna så skulle det ju finnas flera personer som är involverade i det här.

– Jag vet inte vad som kan tänkas ligga bakom misshandeln. Nu utgår ju alla från att det här måste ha att göra med de ursprungliga sexbrottsmisstankarna, men det behöver ju inte alls vara så.

I övrigt fortgår utredningen gällande Arbogamordet. Som tidningen tidigare skrivit har polisen gjort en kraftsamling för att snabbt nå resultat.

– Som brukligt vid alla grövre brott sätter vi samman en grupp utredare som arbetar med fallet. Det här mordet och mordförsöket är inget undantag, säger Anders Hedström, Västmanlandspolisens presstalesman,

I fredags släpptes de båda misstänkta Eskilstunaborna, den 41-åriga kvinnan och hennes 18-årige sambo, på fri fot efter att ha suttit anhållna i tre dagar.

Vet ni om dessa finns kvar i landet?

– Ingen aning, säger Hedström, som menar att duon är fria att röra sig hur som helst.

Har någon av utredarna varit i kontakt med försäkringsbolaget If:s utredare?

– Jag har ingen sådan information, säger Anders Hedström.