– Jag fattade beslutet sent i går eftermiddag och bad min kollega se till att hon får ett målsägarbiträde istället för en försvarsadvokat, säger kammaråklagare Johan Fahlander som leder förundersökningen.
Det var i förra veckan som polisen larmades till en sommarstuga utanför Arboga. I stugan fanns en död 68-årig man och hans 63-åriga hustru. Båda hemmahörande i Eskilstuna.
Även kvinnan hade skador, men eftersom ingen annan fanns i huset anhölls hon som misstänkt för mordet på sin man.
Misstankarna har gradvis tonats ner under utredningen och enligt kammaråklagare Johan Fahlander från åklagarkammaren i Västerås har de nu avskrivits helt.
-– Hon är helt avförd från förundersökningen, säger han.
Advokat Thomas Carlstedt, som försvarat den 63-åriga kvinnan, var tidigt inne på att det kunde finnas en tredje person inblandad.
– Hon ifrågasätter varför hon skulle vilja döda sin man, som hon varit gift med i 45 år. Det kan ha funnits en tredje person eller flera personer där, sa Thomas Carlstedt till tidningen Bärgslagsbladet den 5 augusti.
Åklagaren vill inte gå in på vad man tror hände i sommarstugan den aktuella kvällen.
– Vi söker efter någon extern person men vi måste få fortsätta att jobba brett och förutsättningslöst med ärendet, säger Johan Fahlander.