Det var Eskilstuna kommuns kostchef, Helena Elmberg, som nominerade Åbackens restaurang till White Guide 2016, och efter en noggrann undersökning blev man också nominerade till finalen, där man slutade på en hedrande plats fyra.
Vann årets tävling gjorde Tubberöds äldreboende på Tjörn.
– Men vi är bäst i hela Sörmland, det känns som ett erkännande, säger kökschefen Eva Bäckstedt, som känner sig riktigt laddad för att ge vem som helst en riktig kamp om totalsegern nästa år.
Kriterierna som arrangörerna går efter är förstås kvaliteten på maten, men också miljön, bemötandet och servicen.
– Vi vet att hela kedjan måste hålla samma kvalitet. Det räcker inte med att vi i köket måste ha järnkoll på vad vi gör, personalen som serverar den måste också kunna göra det med finess och stort kunnande.
– Man måste ha klart för sig elementära saker som att isterbandet självklart serveras i sällskap med rödbetor, att lingonsylten måste finnas där sida vid sida med kåldolmarna.
Titeln årets enhetschefer stannar också inom husets väggar - det tilldelas Eva Gindemo och Päivi Ackesten.
För att vara ett relativt nystartat äldreboende, så har man förstås gjort en kometkarriär.
Båda två tar titeln som ett erkännande att man försöker erbjuda sina inneboende på det där lite extra och kanske oväntade.
Speciellt uppskattat är specialarrangemangen som kan vara lite av varje från de återkommande pubkvällarna eller grillaftarna till den mer årligen återkommande Nobelfesten.