Jonathan Kasche var en av finalisterna i Årets kock tidigare i februari. 22 år gammal var han en av tävlingens yngsta deltagare.
Jonathan Kasche slutade fyra i tävlingen. Vann gjorde en av kollegorna i Stockholm, Jimmi Eriksson.
Jonathan Kasche är uppväxt i Hållsta och fick sin utbildning på hotell- och restaurangprogrammet på Rinmangymnasiet i Eskilstuna.
Både han och Årets kockvinnaren jobbar i dag på Stockholmsrestaurangen Lilla Ego. Men under våren slutar 22-åringen där, för att i stället börja som kökschef på Lilla Bjers Gårdskrog på Gotland.
– Jag har tillbringat en stor del av min uppväxt på Gotland då jag har släkt där och har alltid trivts väldigt bra, säger han.
Lilla Bjers Gårdskrog ligger i Västerhejde, strax söder om Visby, och har två gånger fått utmärkelsen “Årets Hållbara Gastronomi″ av White Guide.
– Alla grönsaker kommer från gården och man försöker att köpa allt kött och andra råvaror från Gotland. Det har varit en dröm länge att jobba med ekologisk odling, säger Jonathan Kasche.
På Gotland får han jobba på ett nytt sätt.
– Det blir mycket fokus på grönsaker. Det är mer variationsrikt än kött och ur miljösynpunkt ska vi ju äta mindre kött.
På Lilla Bjers Gårdskrog får Eskilstunakillen för första gången i sitt yrkesliv också ansvar för både mat och personal.
– Otroligt kul och utmanande. Jag trivs med att ha en ledande roll och sätta ihop mitt eget team.
Under de perioder på året som restaurangen håller stängt ska tiden ägnas åt att ta hand om gårdens bär och grönsaker, skaffa inspiration och planera för jul och nästkommande säsong.
Kommer gästerna att märka att restaurangen fått en ny chef?
– De har satt en standard för vad lilla Bjers är, så jag ska bygga vidare på det. Men det kommer nog att synas lite, säger Jonathan Kasche.