Som Eskilstuna-Kuriren redan tidigare berättat gick det bra ekonomiskt för kommunen under 2012. Exklusive reavinster står det 192,5 miljoner på sista raden i bokslutet för året.
Nu har den politiska majoriteten beslutat hur man ska handskas med pengarna.
Redan nu är flera olika satsningar i gång. Bland annat miljonsatsningar på att få fler i jobb, pengar för att få till en mer effektiv organisation och extrapengar till Torshällas kommande 700-årsjubileum.
Utöver det här handlar det om att omfördela pengarna mellan de olika nämnderna.
För att göra det hela enkelt kan man säga att man flyttar pengar för asfaltering till satsningar på barn i utsatta situationer.
– För det första får barn- och utbildningsnämnden behålla sitt överskott från 2012 på 9,4 miljoner kronor. Resultaten i skolan ska upp, nu säkerställer vi resurserna, säger Jimmy Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande.
Arbetsmarknads- och familjenämnden gick minus med hela 30 miljoner under 2012. För att hjälpa till i det tunga arbete som förvaltningens medarbetare har får nämnden ytterligare 22,3 miljoner kronor så att man "bara" tar med sig ett underskott på 7,6 miljoner till 2013.
– Barn som blir omhändertagna behöver stöd från socialtjänsten, placeras i familjehem eller andra boenden. De kostnaderna har ökat, säger Maria Chergui.
Just nu analyseras varför stödbehoven bland de unga har ökat, men en stor orsak är att fler unga tjejer hamnar i missbruk.
– Men det handlar även om fler killar med behov av stöd, säger Maria Chergui.
Stor del av de omfördelade medlen kommer från stadsbyggnadsnämnden som gick med över 13 miljoner kronor i plus under 2012.
– Det är en tydlig prioritering. Vi satsar mindre på asfalt och mer på barn och unga, säger Magnus Johansson, gruppledare för Miljöpartiet.
Alla tre gruppledarna anser att det bara är en kommun med starkt ekonomiskt resultat som klarar av att satsa. Därför riktar de ett tack till kommunens medarbetare.
Satsningarna på bland annat skola och utsatta barn går även igenom i Torshälla stads nämnd.
Moderaternas Jari Puustinen har inte så mycket att säga om själva omflyttningen av pengar. Även han inser att yttre faktorer påverkar hur det till exempel går för arbetsmarknads- och familjenämnden. Däremot menar han att Alliansens egen budget för 2012 hade inneburit ett bättre utgångsläge.
– Majoriteten har satsat fel. Det är tydligt när budgetar inte går ihop för nämnderna. Det sänder ut konstiga signaler när nämnder som går minus får nya pengar ändå.