Carina Kärrman har många år bakom sig inom den lokala köttindustrin, som vd och pedagog för såväl Köttskolan som Svenska gourmetakademin.
– De sista ett och ett halvt åren jobbade jag med ekonomi. Men i våras lades min tjänst ut på entreprenad och jag blev uppsagd. Då bestämde jag mig direkt, nu var det dags att förverkliga drömmarna jag haft i så många år.
Hon har sedan starten 2006 deltagit i saluhallsprojektet i Eskilstuna, där lokala intressenter från och till jobbat för att centrum åter ska få en saluhall.
Robin Andersson gick Köttskolans styckarutbildning 2001, med Carina Kärrman som lärare. Efter sju år som industristyckare återkom han till Köttskolan och anställdes som köttmästare av Carina. Sedan dess har de varit goda arbetskamrater.
– När hon gick i våras och berättade om planerna att starta eget bestämde jag mig för att hänga på. Jag har själv haft liknande tankar i flera år, och Carina och jag funkar väldigt bra tillsammans. Vi kompletterar varandra.
Carina är tacksam över alla de vänliga människor hon har i kontaktnätet som byggts upp under åren i branschen. De underlättar arbetet med att gå från dröm till verklighet, och förvandla gamla kontorslokaler till en inbjudande butik.
– Alla vill vara med och stötta och hjälpa, jag är rörd över hur fint bemötta vi blivit överallt.
Careliihallen blir namnet på saluhallen, som den 25 september alltså slår upp portarna i 250 kvadratmeter av Postens gamla lokaler på Careliigatan 1, granne med Josef's House of Blues.
Vad kommer man då att hitta här? Carinas och Robins devis är "(H)ärlig mat".
– Kvalitetsvaror, med fokus på närproducerat och allergifritt. Vi samarbetar med en brödleverantör som bakar efter våra egna recept. En lokal leverantör förser oss med frukt, grönsaker och ägg och från en liten charkfirma får vi allt i den vägen. Vi kommer också att ha ostar av alla de slag, samt andra delikatesser, desserter, egna röror och annat gott. Samt kylda lunchlådor för avhämtning.
Och så kött förstås.
– Vi kommer att ha nöt-, fläsk-, lamm-, kalv- och viltkött och i mån av tillgång ska vi sälja Mälargös, men det blir ingen fiskdisk. Doften av fisk tar överhanden i en sån här lokal.
Planer finns också på temakvällar och företagsevent. Carina Kärrman som snart är utbildad sommelier har många visioner.
– Tanken är att Careliihallen ska bli ett ställe man vill gå till för att bara mysa en stund i en soft miljö. Kanske ta ett glas vin och något gott att äta till. Eller så kommer man hit trött och utarbetad en fredagskväll och vill ha recept på en lyckad middag. Vi kan rekommendera allt från råvaror till vin.