Middagslyx heter produkten som tagits fram nÀr det inte funkar med sociala möten. Sedan konceptet sjösattes i oktober har 2 000 trerÀtters supéer levererats.
â Vi ser oss som ett mellanting av en matkasse och ett restaurangbesök, sĂ€ger kökschefen Thomas Becker.
Idén till en take away med guldkant kom till i höstas som ett resultat av att den andra vÄgen i covid-pandemin bröt ut.
â Jag tycker att vi har tagit konceptet sĂ„ lĂ„ngt vi kan. Vi erbjuder en nĂ€stintill klar trerĂ€ttersmĂ„ltid som gĂ„r snabbt att fĂ€rdigstĂ€lla. Kunden behöver inte hacka lök eller tĂ€nka pĂ„ fond till sĂ„sen â det Ă€r vad som gör det sĂ„ lyxigt, sĂ€ger Benny Skyttman.
Den fÀrdigkomponerade helgmenyn, som finns för avhÀmtning eller leverans inför varje veckoslut, fick ett sÄ pass bra mottagande att bolaget bestÀmde sig för att registrera in Middagslyx.se som ett eget varumÀrke.
â Vi har Ă€ven kört leveranser till VĂ€sterĂ„s och i december hörde flera företag av som nappat pĂ„ konceptet. De ville bjuda sina anstĂ€llda pĂ„ nĂ„got extra nĂ€r det inte funkade med traditionellt julbord, sĂ€ger Benny Skyttman.
Han berÀttar att verksamheten tagit stor hjÀlp av sina kunder som fÄtt lÀmna synpunkter pÄ sÄvÀl efterlÀngtade rÀtter som tillagningstips.
â Till alla middagar bifogas naturligtvis en instruktion. Det har nog varit den största utmaningen att fĂ„ till pĂ„ ett lĂ€ttbegripligt och pedagogiskt sĂ€tt, sĂ€ger Thomas Becker.
RÀtterna som levereras ska i princip funka att tillagas i alla sorters ugnar och för kunderna rÀcker det att ha en kokplatta.
â Vi har testat oss fram och har efter starten fĂ„tt en ganska bra uppfattning om vad som funkar. Allt det som vi sjĂ€lva uppskattar gĂ„r med sjĂ€lvklarhet inte hem hos alla kunder. Kött som huvudrĂ€tt föredras exempelvis framför fisk och det blev ganska snabbt uppenbart att en flĂ€skfilĂ© med hög kvalitet flyger riktigt bra, sĂ€ger Thomas Becker.
Verksamheten anvÀnder bara svenska och nÀrproducerade rÄvaror och mÄltidsupplÀgget gÄr naturligtvis Àven att fÄ som barn- och vegetariska varianter. Till varje ny meny bifogas ocksÄ tips pÄ passande dryckesförslag.
Frida Krook, koordinator pÄ Bistro Retuna, tror att framgÄngarna med konceptet beror pÄ det smidiga upplÀgget och att maten passar för mÀnniskor i alla Äldrar.
â Bjud hem dina vĂ€nner, bestĂ€ll tvĂ„ dagar i förvĂ€g och hĂ€mta pĂ„sen. Det Ă€r alltid trevligt att hjĂ€lpas Ă„t i köket med det sista finliret innan maten serveras.
â Middagslyx Ă€r sĂ„ nĂ€ra en restaurangupplevelse det gĂ„r att komma â det Ă€r en fest i hemmiljö, sĂ€ger Frida Krook.