– Den här typen av ryktesspridning i kränkande syfte har blivit allt vanligare och drabbar också journalister och medieföretag, säger han.
– Det är också bekymmersamt att vår logotyp och layout används för att sprida falska nyheter.
Normalt polisanmäls alla typer av hot mot tidningen. Den nu aktuella smutskastningen har än så länge inte lett till någon anmälan.
– Men vi överväger att koppla in en jurist, säger PeO Wärring.
Thomas Mattsson är chefredaktör på tidningen Expressen. Där har flera reportrar utsatts för hot och trakasserier i samband med olika publiceringar som tidningen gjort.
– Det är förstås helt oacceptabelt att en samhällsviktig verksamhet som en dagstidning, som har till uppgift att nyhetsförmedla och opinionsbilda i Eskilstuna, gång på gång utsätts för otillbörlig påverkan. Regeringen har redan beslutat om att utreda om lagen ska skärpas, och tidigare i år tillämpade åklagare den ovanliga rubriceringen "brott för medborgerlig frihet" för hot mot mig och kollegor på Expressen. Det är positivt att politiken och rättsväsendet agerar, men det är också viktigt att medierna själva är tydliga med sitt uppdrag: att vi berättar om sådana här hot – och att vi inte låter dem påverka vår rapportering. Eskilstuna-Kuriren är ett föredöme här, säger Thomas Mattson i en kommentar till Eskilstuna-Kuriren.