Krogens jĂ€ttesatsning – för nĂ€stan en miljon

Grundaren Tony Mansour aktar sig för alla hantverkare.
Han stÄr med hÀnderna i fickorna, har ett leende pÄ lÀpparna och bara njuter.
Trots att restaurangen Ă€r stĂ€ngd och fakturan vĂ€ntas landa pĂ„ 800 000 kronor.

Tony Mansour Àr en av Mocca Delis grundare.

Tony Mansour Àr en av Mocca Delis grundare.

Foto: Niklas Holm

Eskilstuna2025-02-20 06:01

Burkarna Ă€r tvĂ„ till antalet. Äggen dubbelt sĂ„ mĂ„nga. Snusdosorna landar dĂ€r emellan. Det Ă€r ingen vanlig portion som Mocca Deli bjuder sina gĂ€ster pĂ„.

Det Ă€r dĂ€rför mannen med hörselkĂ„por pĂ„ sig inte vill slĂ€ppa in oss.          

– Det Ă€r stĂ€ngt.                           

Men vi ska trĂ€ffa Tony. Är han dĂ€r inne?              

– Jag vet inte. 

Är det hĂ€r en typisk hantverkarmellis?
Är det hĂ€r en typisk hantverkarmellis?

Tony Mansour Ă€r hĂ€r. Personal med förklĂ€den finns inte. Bara en massa snickarbyxor överallt. 

Vi fĂ„r ta intervjun stĂ„ende. Alla sittplatser Ă€r upptagna. Inte av mĂ€nniskor. Men av stolar. En stor renovering pĂ„gĂ„r. 

– Vi behöver ett bĂ€ttre flöde för att kunna vara effektiva och fĂ„ ut mer mat. Det har tidigare suttit kĂ€ppar i hjulet för oss, sĂ€ger Tony Mansour, en av Mocca Delis grundare. 

I mars firar Mocca Deli tio Är.
I mars firar Mocca Deli tio Är.
Utsidan avslöjar att det nu Àr en byggarbetsplats.
Utsidan avslöjar att det nu Àr en byggarbetsplats.

Den hĂ€r renoveringen fokuserar pĂ„ köket. Och detaljer. 

Tony Mansour tar upp sin telefon. Han visar planen hur en av vĂ€ggarna ska folieras. Det Ă€r en Sverigekarta. Samtliga platser dĂ€r kedjan etablerat sig Ă€r utmĂ€rkta. Eskilstuna syns extra tydligt. Det Ă€r ett hjĂ€rta. 

– Eskilstuna stĂ„r nĂ€rmast hjĂ€rtat. Vi startade hĂ€r. Det Ă€r hĂ€r det hĂ€nder, det Ă€r hĂ€r vi bor. Vi utvecklar menyerna hĂ€rifrĂ„n och allt som gĂ„r ut i Sverige utgĂ„r frĂ„n Eskilstunaköket. Historien började hĂ€r. 

PÄ den hÀr vÀggen ska Eskilstuna mÀrkas med ett hjÀrta.
PÄ den hÀr vÀggen ska Eskilstuna mÀrkas med ett hjÀrta.
Just nu Àr det allmÀnt kaos inne pÄ Mocca Deli.
Just nu Àr det allmÀnt kaos inne pÄ Mocca Deli.

HĂ€nderna ligger i framfickorna. Mungiporna drar sig uppĂ„t. Tony Mansour gungar sakta fram och tillbaka frĂ„n tĂ„rna till hĂ€larna. 

Restaurangen Ă€r stĂ€ngd. Det har den varit sedan i söndagskvĂ€ll. Utanför stĂ„r byggbilarna uppradade. PĂ„ fredag rĂ€knar de med att allt Ă€r klart igen. Notan vĂ€ndas bli pĂ„ 700 000-800 000 kronor. 

– Det var olyckligt att det blev under sportlovsveckan. Det tĂ€nkte vi inte pĂ„. Men det hĂ€r mĂ„ste göras och sĂ„ lĂ€nge det blir bra. 

Det Ă€r Tony Mansour övertygad om att det blir. 

– Folk kommer bli förvĂ„nade. Vi vill framhĂ€va detaljerna. 

Stolarna stÄr överallt inne i restaurangen just nu.
Stolarna stÄr överallt inne i restaurangen just nu.

I september Ă€r det dags för nĂ€sta renovering. Uteserveringen ska göras om. Den ska gĂ„ att anvĂ€nda Ă„ret om, oavsett vĂ€der. 

Tony Mansour ger oss lillfingret, men vĂ€grar dela med sig av hela handen. Mocca Deli ska etablera sig utomlands. Planerna finns dĂ€r. Var vill han inte sĂ€ga. 

Tony Mansour, grundare av Mocca Deli.
Tony Mansour, grundare av Mocca Deli.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!