Burkarna Ă€r tvĂ„ till antalet. Ăggen dubbelt sĂ„ mĂ„nga. Snusdosorna landar dĂ€r emellan. Det Ă€r ingen vanlig portion som Mocca Deli bjuder sina gĂ€ster pĂ„.
Det Àr dÀrför mannen med hörselkÄpor pÄ sig inte vill slÀppa in oss.
â Det Ă€r stĂ€ngt.
Men vi ska trĂ€ffa Tony. Ăr han dĂ€r inne?
â Jag vet inte.
Tony Mansour Àr hÀr. Personal med förklÀden finns inte. Bara en massa snickarbyxor överallt.
Vi fÄr ta intervjun stÄende. Alla sittplatser Àr upptagna. Inte av mÀnniskor. Men av stolar. En stor renovering pÄgÄr.
â Vi behöver ett bĂ€ttre flöde för att kunna vara effektiva och fĂ„ ut mer mat. Det har tidigare suttit kĂ€ppar i hjulet för oss, sĂ€ger Tony Mansour, en av Mocca Delis grundare.
Den hÀr renoveringen fokuserar pÄ köket. Och detaljer.
Tony Mansour tar upp sin telefon. Han visar planen hur en av vÀggarna ska folieras. Det Àr en Sverigekarta. Samtliga platser dÀr kedjan etablerat sig Àr utmÀrkta. Eskilstuna syns extra tydligt. Det Àr ett hjÀrta.
â Eskilstuna stĂ„r nĂ€rmast hjĂ€rtat. Vi startade hĂ€r. Det Ă€r hĂ€r det hĂ€nder, det Ă€r hĂ€r vi bor. Vi utvecklar menyerna hĂ€rifrĂ„n och allt som gĂ„r ut i Sverige utgĂ„r frĂ„n Eskilstunaköket. Historien började hĂ€r.
HÀnderna ligger i framfickorna. Mungiporna drar sig uppÄt. Tony Mansour gungar sakta fram och tillbaka frÄn tÄrna till hÀlarna.
Restaurangen Àr stÀngd. Det har den varit sedan i söndagskvÀll. Utanför stÄr byggbilarna uppradade. PÄ fredag rÀknar de med att allt Àr klart igen. Notan vÀndas bli pÄ 700 000-800 000 kronor.
â Det var olyckligt att det blev under sportlovsveckan. Det tĂ€nkte vi inte pĂ„. Men det hĂ€r mĂ„ste göras och sĂ„ lĂ€nge det blir bra.
Det Àr Tony Mansour övertygad om att det blir.
â Folk kommer bli förvĂ„nade. Vi vill framhĂ€va detaljerna.
I september Àr det dags för nÀsta renovering. Uteserveringen ska göras om. Den ska gÄ att anvÀnda Äret om, oavsett vÀder.
Tony Mansour ger oss lillfingret, men vÀgrar dela med sig av hela handen. Mocca Deli ska etablera sig utomlands. Planerna finns dÀr. Var vill han inte sÀga.