- Jag delegerar gärna och vill lyfta människor och få dem att växa, sa Chatrin Jennsjö.
Programvärd Julia Rosqvist kommenterade att Chatrin har hajat grejen med det moderna ledarskapet eftersom det som förespråkas i dag i många ledarutbildningar är just ett delegerande ledarskap, där det gäller att låta rätt person få rätt uppgift vid rätt tillfälle.
Naturligtvis gick det inte att undgå den heta frågan om Statt (se tidigare nyhetsflöde här på sajten).
- Det vi i hotellföreningen är ute efter är konkurrens på lika villkor. En fördel för oss nu när Elite kommer hit och tar över gamla statt är att vi slipper heta det.
Comfort hotel Eskilstuna vill ha sin egen identitet som ett modernt och enkelt hotell med lite rock-touch.
Håkan Murby som bland annat är ordförande i Tuna Stålrör sa att det är företagets ledning som driver och styr det operativa arbetet.
- Men jag har med mig min tidigare erfarenhet som företagsledare in istyrelserummet där vi mer gör upp långsiktiga strategier och då och då styr upp för att företaget ska hålla rätt kurs.
Obekväma beslut är inte roliga att ta men är i bland nödvändiga förföretagets fortlevnad.
- Görs det inte kanske det helt går åt pipan - och det är det ju inte någon som vill.
Håkan Murby tror på ett ledarskap som skapar engagemang hos medarbetarna.
- Inte på det gamla militäriska sättet som: Nu gör du det där klart till torsdag!, säger han.
Att skapa teamanda och gemensamma mål tror Håkan Murby är bästa sättet.
- Ju mer motiverad personalen är desto bättre resultat.
Det håller Mats Hammarbäck med om, vd för Sparbanken Rekarne, och som satt i soffan istället för Anders Wahlström, som är styrelseordförande i banken. Anders är tillsammans med Håkan Murby de två nominerade till Guldklubban - en utmärkelse som ges till styrelseordföranden.
- Anders är bland mycket annat också väldigt bra på att omvärldsbevaka, utan spaning - ingen aning, som jag brukar säga, kommenterade Mats Hammarbäck.
Haukur Andrésson var nästa gäst i soffan och han är övertygad om att det handbollslag som han är nybliven lagledare för kommer att spela hem ett guld i år, efter att så snöpligt bara få silver förra året. Han fick frågan av Julia om han blivit lagledare för att storebrorsan är huvudtränare?
- Nä, det hoppas jag verkligen inte.
Han berättade att hans roll är att vara tränarnas förlängda arm ut ilaget, att både pusha på och hålla stämningen uppe, att få alla att trivas.
- Det är särskilt viktigt för våra yngre spelare så de kommer in i laget på ett bra sätt, kommenterade han och berättar att Guifs båda tränare, brorsan Kristjan Andrésson och Jan Ekman (som först skulle gästat soffan, men fick förhinder) har ett ledarskap som skiljer sig åt mot många andra idrottstränare.
- De står inte och skriker på oss utan har en ledarstil som sprider harmoni och motiverar på ett tydligt sätt.
Mats Hammarbäck som har ett förflutet som idrottstränare svarade på frågan från Julia om det finns några likheter mellan företagsledning och ledning av ett idrottslag.
- Det finns väldigt många likheter men idrotten är mer direkt ävenom det är snabba beslut i företagsvärlden också. Något som är gemensamt är att man sätter mål och här är det lika viktigt att alla strävar mot samma mål.
Ett ledarskap av guld
Gästerna i Morgonsoffan på Munktell Science Park var eniga: oavsett om du leder ett idrottslag som Haukur Andrésson (Guifs lagledare) eller är vd för ett hotell som Chatrin Jennsjö (Comfort) eller är styrelsräv som Håkan Murby (Bl a ordförande Tuna Stålrör) - så är det det ickemilitäriska ledarskapet som förordas.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!