Long Cheng, 28, tar över den anrika restaurangen

Long Cheng, 28, älskar att laga mat åt sina nära och kära. 
Nu tar han över anrika Saigon Street Food – och döper om den.
– Jag är ung och har mycket energi att driva den här restaurangen, säger Long Cheng, 28.

Long Cheng kommer själv att arbeta i köket med att laga mat.

Long Cheng kommer själv att arbeta i köket med att laga mat.

Foto: Joachim Sorbe

Eskilstuna2025-03-20 06:04

Long Cheng berättar att han brukar laga mat åt döttrarna Cheryl, 5, och Cassie, 3. När de är nöjda ger de honom tummen upp – något som har inspirerat honom när han utformat restaurangens nya logga i form av två små flickor som gör tummen upp. 

– När de tycker det är gott gör de tummen upp. Jag gillar att laga mat och dela den med mina nära, alltså familjen och kompisar. Det är även därför jag vill ha en restaurang så att folk ska kunna komma hit och få en härlig stund tillsammans, säger han.  

Long Cheng bor med sin hustru Feiran Wang, 36, och döttrarna på Västra Storgatan på gångavstånd till restaurangen Saigon Street Food som han tar över den 1 april. I samband med övertagandet ger han restaurangen familjenamnet Cheng restaurang. När han såg att restaurangen var till salu på Blocket slog han till. Nu har han bråda dagar inför övertagandet. 

– Vi måste tänka på vår meny och vi måste anställa några för att hjälpa till. Vi måste köpa råvaror. Den här lokalen är lite gammal så vi kanske måste fixa lite innan vi börjar. Jag har mycket erfarenhet av restaurangbranschen, men det är första gången jag kommer att äga en restaurang. Jag är ung och har mycket energi att driva den här restaurangen, säger Long Cheng. 

undefined
Long Cheng tar över restaurangen från Dung Quach Andersson. Restaurangen byter även namn från Saigon Street Food till Cheng restaurang.

Restaurangen kommer att servera asiatisk mat och Long Cheng kommer även att satsa på middagsgäster där han har sökt serveringstillstånd för alkohol.

Det finns även planer på att renovera och inreda restaurangen i modern "svensk" stil.

undefined
Long Cheng är intresserad av resor och mat. När han upptäcker någon god rätt försöker han lära sig att laga den själv.
undefined
Long Cheng i restaurangen som han planerar att renovera till modern och "svensk" stil.

Den anrika restaurangen har bytt ägare och namn flera gånger de senaste åren. Sedan mars 2020 har den hetat Saigon Street Food. 

Fram tills nu.

– Det funkar bra, men jag orkar inte driva den. Det är en stor lokal som man kan utveckla och till exempel utnyttja som festlokal, men jag har inte tillräckligt med kraft, säger Dung Quach Andersson, 49.

undefined
Dung Quach Andersson, 49, har drivit Saigon Streed Food sedan mars 2020.

Long Cheng kommer själv att arbeta i köket med att laga mat, samtidigt som hustrun Feiran Wang kommer att hjälpa till i restaurangen den första tiden. 

Long Cheng kommer ursprungligen från Kina. Han kom till Sverige för cirka tio år sedan har sedan dess arbetat på olika asiatiska restauranger i Stockholm. Han flyttade till Eskilstuna med hustrun Feiran Wang, 36, för ett par år sedan. 

– Stockholm är lite stressigt, mycket folk. Vi ville flytta någonstans lugnare. Jag tycker att Eskilstuna är fint och vackert. 

undefined
Long Cheng visar restaurangens nya logga som inspirerats av att hans döttrar gör tummen upp när de gillar hans mat.
Long Cheng

Bor: Eskilstuna.

Ålder: 28.

Yrke: Från den 1 april ägare till Cheng restaurang. Tidigare anställd på olika asiatiska restauranger i Stockholm.

Familj: Hustrun Feiran Wang, 36 och döttrarna Cheryl, 5, och Cassie, 3.

Fritidsintressen: Umgås med familjen. Hälsa på vänner i Stockholm. Simmar tre-fyra gånger i veckan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!