Midsommar ligger precis runt hörnet.
En högtid som många förknippar med svenska jordgubbar.
Skirfalls jordgubbsodling, utanför Eskilstuna, brukar normalt sett öppna strax efter midsommarafton.
I år är det annorlunda. På grund av den kyliga våren ligger odlingen efter och de behöver vänta längre än vanligt med att öppna gården för självplock.
– Jag tror vi ligger någon vecka senare än förra året. Det är svårt att säga exakt, det beror på hur vädret blir nu. Det här året är det år vi haft tidsmässigt senast nattfrost. Vi hade sista nattfrosten 11 eller 12 juni, säger Louise von Rosen som tog över odlingen i fjol efter sin pappa.
Vid vägen som leder in till odlingen möts man av ett blått snöre som blockerar infarten med skylten "stängt".
Louise von Rosen berättar att det är många som hört av sig och undrar när självplocket av jordgubbar öppnar.
– Jag har folk här nästan varje dag. Därför har jag behövt stänga vägen in hit.
Raderna av jordgubbsplantor sträcker sig så långt ögat kan nå. Men än är nästan alla gubbar gröna.
– Vi vill öppna när vi känner att vi verkligen har bär. Man ska inte gå och leta efter bär, det ska vara knallrött, säger Louise von Rosen.
Hon känner inte att de behöver pressa upp priserna på jordgubbar.
– Vi får nästan överskott på bär. Vi håller oss fem kronor dyrare än förra året, men inte mer än så.
Förra året låg kilopriset på 60 kronor. I år blir det alltså 65 kronor kilot.
Trots att säsongen är ovanligt trögstartad i år är Louise von Rosen positiv.
– Det blir nog jättemycket bär, det blev det förra året med. Det blir en bra säsong, absolut.