Krögarpar köper Tingsgården och säljer Elsas skafferi

Alexandra Wedel Hedqvist och maken Martin Hedqvist har köpt restaurang Tingsgården i Eskilstuna.– Vi har sneglat länge på Eskilstuna och läget vid ån är ju helt fantastiskt, säger Alexandra.

Eskilstuna2017-01-03 07:31

Anrika restaurang Tingsgården i Eskilstuna har haft en rad olika ägare under åren. Verksamheten har varit ute till försäljning sedan en tid och krogen har varit stängd sedan november. Nu står det klart att det blir ägarna till Elsas skafferi i Mariefred, Alexandra Wedel Hedqvist och Martin Hedqvist, som tar över rörelsen.

– Vi har tänkt på att etablera oss i Eskilstuna en längre tid. Det händer ju mycket där och när väl tillfället dök upp gick det väldigt fort, berättar Alexandra Wedel Hedqvist.

Den krogrörelse hon och maken Martin byggt upp i Sörmland startade för cirka åtta år sedan då de öppnade Taxinge krog. År 2013 tog de över caférestaurangen Elsas skafferi vid Rådhustorget i Mariefred och en del av belöningen för deras arbete har resulterat i omnämnanden i restaurangguiden White guide.

– Tankarna på att ta över Tingsgården dök upp ungefär samtidigt som vi hade bestämt oss för att vi var klara med Elsas skafferi i Mariefred som vi nu ska sälja.

Exakt hur de ska sätta sin prägel på Eskilstunakrogen är inte bestämt men några övergripande tankar har de.

– Alla som vet vad vi gjort hittills kommer att känna igen sig. Annars känns Tingsgården spontant som ett ställe där man ska födas, levas och dö, nästan som ett gammalt hederligt stadshotell. Där har man sin förlovnings- och bröllopsmiddag, där döper man sina barn och där har man begravningskaffe, säger Alexandra Wedel Hedqvist.

Planen är att öppna restaurangen för luncher i mars och starta kvällsöppen restaurang i månadsskiftet mars-april.

– Under sommaren kommer vi ha öppet sju dagar i veckan. Men på vinterhalvåret tror jag inte att vi kommer ha öppet måndagar men absolut tisdag till lördag. Sen får vi se hur vi gör med söndagarna.

Vad, och hur mycket som krögarparet kommer att investera i verksamheten får tiden utvisa.

– Restaurangen är inte i toppskick. Det är lite som att äta en elefant, man får ta en bit i taget. Eftersom det stått stängt ett tag nu är det viktigaste att öppna upp huset igen.

Sedan 2015 driver krögarparet även lunchkrogen Elsas kantin i Strängnäs liksom nattklubben Zatine som öppnade i samma lokaler i mars förra året. De verksamheterna påverkas inte av förvärvet av Tingsgården.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om